Листопад 2013

Світи нам, сонечко відродження

8 листопада 2013 року нам пощастило побувати на справжньому святі відродження української культури і духовності, яке відбулося у Бехтерському сільському будинку культури.

Не все безжально знищили літа

Період тотального безгрошів’я, особливо, щодо підтримки галузі культури як такої, призвело в Новософіївській та Збур'ївській сільських радах до занепаду, я б сказав, до стагнації закладів культури названих сільських територіальних громад. І, слава Богу, що ще знаходяться окремі виконавці, які гідно захищають честь територіальних громад, проте, якщо й надалі депутати Новософіївської та Збурївської сільських рад не будуть звертати увагу на проблеми закладів культури, то навряд чи це сприятиме розвиткові територій.

 

Так, наприклад, на виклики часу Чулаківська сільська територіальна громада відповідає згуртованістю 

Мережа закладів позашкільної освіти Голопристанщини розширюється

На виконання нових соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича та з метою підтримки ініціативи жителів села Чулаківка щодо розширення мережі закладів позашкільної освіти у Голопристанському районі 19 листопада 2013 року у с. Чулаківка Голопристанського району відбулася зустріч заступника голови Голопристанської районної державної адміністрації А.Л. Шибаєва та начальника відділу культури районної державної адміністрації О.В. Олексюка з батьками та викладачами Чулаківської філії Голопристанської районної дитячої школи мистецтв. 

Використовувати більш ефективно внутрішній творчий потенціал

На виконання нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича відділом культури Голопристанськоїх районної державної адміністрації та методичним об’єднанням шкіл естетичного виховання Голопристанського районну проведено засідання методичної ради Голопристанського районного територіального методичного обєднання викладачів шкіл естетичного виховання дітей, на якому розглядалося і питання щодо ініціативи жителів села Чулаківки про можливе ваідкриття на базі філії самостійної Чулаківської дитячої школи мистецтв імені Миколи Карповича Садового, що сприятиме розширенню мережі закладів позашкільної освіти.

На Доброму Полі очікуються гарні врожаї

З обранням Добропільським сільським головою Зудінкова Сергія Івановича культура життя територіальної громади набуло життєдайної сили. 

Відчутна підтримка сільвиконкому та приватних підприємців спільно з депутатами сільської ради саме закладів культури змінили і відношення мешканців сіл Добропільської сільської ради до культурно-масових заходів. 

Лише у 2013 році за спонсорські кошти у сумі 40,0 тис грн відремонтовано 

З гарним сільським головою і культура на кардашинській землі розвивається

В актовій залі Великокардашинського сільського Будинку культури на тематично прикрашеній сцені 25 жовтня 2013 року в рамках районного фестивалю народної творчості «Таврійське намисто» відбувся звітний концерт художньої самодіяльності творчих колективів та окремих виконавців Великокардашинської сільської ради, де постійно тримає руку на пульсі Великокардашинський сільський голова Олексій Іванович Чухрай.