Не все безжально знищили літа

Період тотального безгрошів’я, особливо, щодо підтримки галузі культури як такої, призвело в Новософіївській та Збур'ївській сільських радах до занепаду, я б сказав, до стагнації закладів культури названих сільських територіальних громад. І, слава Богу, що ще знаходяться окремі виконавці, які гідно захищають честь територіальних громад, проте, якщо й надалі депутати Новософіївської та Збурївської сільських рад не будуть звертати увагу на проблеми закладів культури, то навряд чи це сприятиме розвиткові територій.

 

Так, наприклад, на виклики часу Чулаківська сільська територіальна громада відповідає згуртованістю населення і мудрими послідовними діями керівництва Чулаківської сільської ради. Ремонт мережі водозабезпечення села, ремонт будівель дитячого садка та загальноосвітньої школи, створення козацької світлиці та козацької паркової зони - надихає територіальну громаду до єднання у вирішенні нагальних питань. А це і довгоочікуваний підвод води до закладів культури (Чулаківського сільського Будинку культури та Чулаківської філії Голопрстанської районної дитячої школи мистецтв), і ремонт спортивної зали при Чулаківському сільському Будинку культури і ремонт пам’ятників та обелісків Слави, пов'язаних з подвигом земляків-воїнів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

 

Територіальна громада всім гуртом дбає про розвиток села, знаного своїми культурно-мистецькими традиціями далеко за межами смаглявої Таврії. Це ж саме у Чулаківці вперше із усіх сільських рад Голопристанщини почали святкувати День села ще далекого 1992 року, це ж саме у Чулаківці і до нині активно діють Жіноча Рада, Опікунська Рада та Чулаківська сотня Українського Козацтва на чолі з Миколою Коробкою, це ж саме у Чулаківці з родзинкою проводяться свята Івана Купала та Святої Покрови, Дня Незалежності України та Дня Великої Перемоги. А у цьому році ще й районний конкурс читців творів Тараса Григоровича Шевченка на високому рівні провели.

 

Тож і звітний концерт в рамках районного фестивалю народної творчості «Таврійське намисто» подарував слухачам насолоду від високопрофесійного виконання пісень народним аматорським фольклорним ансамблем «Чулаківна», народним аматорським козачим хором «Січовики» та аматорським ансамблем народної пісні «Чулаківські молодиці», де керівником колективів є талановита співачка Євгенія Чопок.

 

На професійному рівні виступила лауреат районного, обласного та Всеукраїнського конкурсів читців Світлана Киселюк. Вона подарувала глядачам літературно-мистецьку композицію за творами Тараса Григоровича Шевченка.

 

Чулаківка завжди славилась цілою плеядою юних обдарованих вокалістів. Не був вийнятком і цьогорічний звіт. Свої неабиякі вокальні дані продемонстрували солісти Чулаківського СБК Аліна Водовоз, Тетяна Киселюк, Єлизавета Дегтяр, Діна Конопленко та вокальний ансамбль «Веселі нотки».

 

Цікаві несподівані хореографічні знахідки продемонстрували глядачам заходу Василь Дрожжа з Дариною Міщенко(танець «Кукла») та учні школи мистецтв з танцем «fleshmob».

 

Але найбільше задоволення глядачі отримали від високопрофесійного виступу улюбленців Голопристанщини - народного аматорського ансамблю народних інструментів «Ладоніта» з його талановитим керівником людиною-оркестром Віталієм Болдирєвим. Тим паче, вони вперше виступили на сцені у нещодавно придбаних концертних костюмах хза рахунок спонсорської допомоги депутата Голопристанської районної ради Олександра Олександровича Синенка. І це прекрасно, що знаходяться ті, які розуміють, що культура виховує у населення перш за все людяність та розуміння мистецтва і любов до Прекрасного. Знаю: потенціал у Чулаківської громади величезний і бажання у аматорів сцени є. 

Тож хай щастить на шляхах розвитку культури і духовності.

 

Начальник відділу культури

районної державної адміністрації Олег Олексюк