Світи нам, сонечко відродження

В народі кажуть: «Якби не було хмар, то ми б не знали ціни сонцю».
Якби три роки тому ми не заходили до Бехтерського СБК, то сьогодні б не раділи за суттєві зміни на краще. Ремонт стелі, встановлення металопластикових вікон та дверей, оновлення одягу сцени, оновлення звукопідсилючої апаратури та освітлення, кадрове збагачення закладів культури Бехтерської сільської ради призвело до розвитку культурно-мистецьких традицій краю.
Якщо раніше за сільську раду звітували кульармійці лише Бехтерського СБК, то сьогодні після проведення капітального ремонту Новочорноморського СК на суму 72 тис грн та придбання звукопідсилюючої апаратури для закладу ми почули і побачили читців, солістів-вокалістів та музикантів уже саме з Новочорноморського СК.
 
Так, 8 листопада 2013 року нам пощастило побувати на справжньому святі відродження української культури і духовності.
Високопрофесійні виступи наймолодших учасників заходу-вихованців гуртка художнього слова «Малятко» Бехтерського СБК (керівник Таїсія Лисак) з літературною композицією «Нащадки Шевченка» викликали справжній фурор вже на самому початку творчого звіту Бехтерської сільської ради в рамках районного фестивалю народної творчості «Таврійське намисто»
 
Учасники театру мініатюр «Арлекино» Бехтерського СБК (керівник Вікторія Вишняк) покорили глядачів інсценівкою «Стежками Кобзаря»
 
Захоплюючі виступи ансамблю баяністів-акордеоністів Бехтерської дитячої музичної школи (керівник Тамара Сташенко) та випускника цієї школи Ігора Чередніченко встановили високу планку заходу, до рівня такого вже дійшли інструменталісти Бехтерської сільської ради.
 
Порадували присутніх і своїми новими вокальними шедеврами уславлений народний аматорський ансамбль народної пісні «Кумоньки» Бехтерського СБК (керівник Галина Прилип).
 
Не пасли задніх і читці Новочорноморського сільського клубу Анастасія та Вікторія Лаврусь і хореографічний ансамбль «Водограй» Бехтерського СБК (керівник Вікторія Вишняк) з оригінальною хореографічною замальовною «Залицяння». Радує і те, що вже другий рік поспіль на звіті Бехтерської сільської ради ми відкриваємо нові імена та нові клективи. Так у минулому році засяяли до того не кому не відомі, а нині справжні зірки культурно-масових заходів Голопристанщини солісти Бехтерського СБК Ірина Бурак та Тетяна Єрастова.
 
Цього року серед знахідок слід відзначити цілу плеяду вокалістів, які об'єднались у нові вокальні ансамблі «Пролісок» та «Булава» (керівник Сергій Швець).
 
Також викликав море позитивних емоцій і виступ учасників місцевої команди КВК «Авантюристи» (керівник Таїсія Лисак), які до речі, чемпіони 3-го відкритого турніру сільських команд КВК, «Кубок Добропілля». Вірю, що на досягнутому бехтерчани не зупиняться. А отже і вироби місцевих майстрів декоративно-прикладного мистецтва, і розширений репертуар уславлених народних ансамблів народної пісні «Кумоньки» та «Журавка» обдарована юнь Бехтерської сільської ради ще здобудуть визнання на районному і на обласному рівнях.
 
 
Начальник відділу культури
районної державної адміністрації О.В. Олексюк