На Доброму Полі очікуються гарні врожаї

З обранням Добропільським сільським головою Зудінкова Сергія Івановича культура життя територіальної громади набуло життєдайної сили.

Відчутна підтримка сільвиконкому та приватних підприємців спільно з депутатами сільської ради саме закладів культури змінили і відношення мешканців сіл Добропільської сільської ради до культурно-масових заходів.

Лише у 2013 році за спонсорські кошти у сумі 40,0 тис грн відремонтовано покрівля Жовтневського сільського клубу, також  проведено поточні ремонти Київського сільського клубу та Добропільської сільської бібліотеки. За спонсорські кошти на загальну суму 29,0 тис грн. встановлено металопластикові вікна на будівлі Добропільського сільського Будинку культури. Для Київського сільського клубу Добропільською сільською радою придбано офісні стільці, музичний центр, гардини, штори та вогнегасник на загальну суму 4 327 грн, для Жовтневського сільського клубу придбано відеоплеєр вартістю 504 грн, для Добропільського Будинку культури придбано гардини, тюль та вогнегасник на загальну суму 3135 грн, а також придбано нову звукопідсилюючу апаратуру на загальну суму 14 тис грн. Отже  1 листопада 2013 року у приміщенні Добропільського сільського Будинку культури культпрацівники і аматори сцени мали змогу продемонструвати свої вокальні та хореографічні здобуття під супровід нової нещодавно придбаної апаратури, що, звичайно ж, зумовило піднесений настрій і у виступаючих, і у глядачів.

Тож концертна програма трьох закладів культури Добропільської сільської ради в рамках районного фестивалю народної творчості «Таврійське намисто» була збагачена і демонстрацією відеофільма «Тарас Шевченко» і, завдяки якісній сучасній апаратурі, ще яскравіше  зазвучав дитячий фольклорний ансамбль «Первоцвіт», вихованці якого на високопрофесійному рівні показали на сцені обрядове дійство «Різдвяний вертеп». Хочеться також із всієї насиченої звітної програми відзначити неперевершений акробатичний етюд Вероніки Хімін (Добропільський СБК), чаруючі і хвилюючі виступи вокалістів Тетяни Колосової, Тетяни Мацак та Ольги Ковирзіної (Добропільський СБК). Діани Назарчук (Київський СК) та Ірини Федишиної (Жовтневський СК). Із всього Першого блоку концертної програми, який присвячений 200-річчю Тараса Григоровича Шевченка, маю радість відзначити артистичні дані читців Дмитра Міщенка (Жовтневський СК) та Віктора Мацака (Добропільський СБК).  Від хореографічних колективів ми сподівалися побачити виступи дітей з більш кращою підготовкою, ніж було продемонсторвано.

Вірю, що не за горами від культпрацівників Добропільської сільської ради можна очікувати нові звершення, бо ж умови для роботи покращено. Знаю у Доброму Полі будуть гарні врожаї і зявляться і ансамблі народної пісні, і дорослий фольклорний колектив, і хореографія колективів Добропільської сільської ради  вийде на більш якісний рівень.

Олег Олексюк, 

Начальник відділу культури

Голопристанської райдержадміністрації