Макітерці - 25

Не зважаючи на проливний дощ, 18 жовтня 2013 року концертна зала Пам'ятненського сільського Будинку культури була вщент заповнена друзями та гостями – шанувальниками творчості уславленого аматорського народного ансамблю народної пісні «Макітерка» (керівник Олена Гарковенко), який цього дня відзначав свій ювілей – 25-річчя від дня утворення колективу. 
 
Перемоги ансамблю на міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсах-фестивалях, їх блискучі виступи на звітних концертах та поважних урочистостях, на ярмарках та народних гуляннях в Сороченцях і Сваляві, Трускавці та Залізному порту, в Голій Прстані та Скадовську, Луганську та Пірогово, Херсоні та Києві – все це пренесло всенародну любов та визнання серед колег професіоналів. 
 
Репертуар колективу вже налічує близько двохсот пісень, переважна більшість з яких завзяті, бадьорі, жартівливі українські  народні пісні на соціально-побутові теми. 
 
Є і пісні авторські – спеціально написані для знаного колективу. А пісня на слова Наталії Коломієць та музику Миколи Безвуляка взагалі стала візитною карткою ансамблю, адже вона написана для них і про них. Тож і на ювілейному вечорі глядачі мали радість почути   у виконанні своїх улюблинців пісні спритаманним колективу темпом ритму. Радувало і те, що керівник «Макітерки» Олена Григорівна Гарковенко вже зараз готує достойне поповнення колективу. 
 
На святі були представлені на суд глядачів дитячі колективи – супутники «Джерельце» (молодша група) та «Веселушки» (старша група), які вже третій рік поспіль займаються при Голопристанському районному Будинку дитячої та юнацької творчості. 
 
Прекрасний організатор, педагог і співачка з унікальними вокальними данними, активна творча особистість, художній керівник народного аматорського ансамблю народної пісні «Макітерка» Олена Григорівна Гарковенко цього дня за багаторічну плідну працю та особистий внесок у розвиток культури Херсонщини заслужено отримувала нагороди: Подяку від голови Херсонської обласної державної адмінстрації Миколи Михайловича Костяка та Почесну Грамоту від сектора культури Голопристакнської районної державної адміністрації.
 
Своїми творчими виступами привітали уславлених співаків народний аматорський фольклорний ансамбль «Чулаківна» Чулаківського СБК та вокальний чоловічий квартет Новомиколаївського СБК, дитячий хореографічний ансамбль та вокальний ансамбль викладачів Пам'ятненської ЗОШ.
 
Св'ято вдалося на славу ще і завдяки чинній підтримці депутатів Голопристанської районної ради Савченко Миколи Миколайовича та Манюка Степана Ярославовича, Садівського сільського голови Цуркана Віталія Миколайовича та директора Голопристанського районного Будинку культури Короленко Лариси Михайлівни.
 
Олег Олексюк, 
Начальник відділу культури
районної державної адміністрації