Раді запросити Вас на сьому Всеукраїнську виставку образотворчого мистецтва

В рамках ХІ Всеукраїнського благодійного фестивалю народної творчості "Купальські зорі" на виконання Указу Президента України Віктора Федоровича Януковича від 28 грудня 2012 року №756/2012 "Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості" з метою розвитку та популяризації дитячої творчості, ознайомлення підростаючого покоління з культурою і творчістю населення регіонів України, особливостями його фольклору та етнографії, виховання у дітей любові до природи рідного краю у приміщенні Голопристанської районної дитячої школи мистецтв 1 липня 2013 року відбувся Всеукраїнський дитячий конкурс творчих робіт з образотворчого мистецтва в трьох номінаціях.
 
В конкурсі взяли участь понад 80 юних художників з усіх куточків України.
 
Компетентне журі, до складу якого увійшли: Голопристанський міський голова Негра А.П., завідувач сектора культури Голопристанської районної державної адміністрації Олексюк О.В., директор Голопристанської районної дитячої школи мистецтв Зибін В.І., заввідділом образотворчого мистецтва Голопристанської районної дитячої школи мистецтв Вітвініна О.М., завуч Херсонської дитячої художньої школи Кузнєцова О.І., переглянувши надіслані на конкурс роботи, визнали переможцями у номінації "Образотворче мистецтво" молодшої вікової категорії від 6 до 10 років юних художників з Херсона Романюк Софію (І місце) та Жосан Валерію (ІІ місце), а також юне обдарування з Голої Пристані Катерину Комкову (ІІІ місце).
У номінації "Образотворче мистецтво" старшої вікової групи від11 до 18 років І місце виборола Кудінова Юлія з Кривого Рогу, ІІ місце – Тимановська Влада та Ігнатенко Анна(м. Херсон), а ІІІ сходинку посіли вихованка Новокаховської міської дитячої школи мистецтв Катерина Балабушка- Малецька та вихованки Голопристанської районної дитячої школи мистецтв Шевченко Катерина та Прилипко Ксюша.
У номінації "Декоративно- ужиткове мистецтво"у молодшій віковій категорії (від 6 до 10 років) І місце посіла Ліза Понеділко (м. Херсон), ІІ місце – Дробинюк Дарина (м. Нова Каховка) та Чабанов Сергій (м. Гола Пристань), на ІІІ місці із своєю прекрасною роботою журі визнали Халак Сніжану (с. Чулаківка Голопристанського району). У старшій віковій категорії (від 11 до 18 років) в номінації "Декоративно- ужиткове мистецтво" І місце заслужено отримала юна майстриня по вітражам з Кривого Рогу Дмитренко Катерина, за роботу батіком ІІ місце виборола вихованки Новокаховської міської дитячої школи мистецтв Пугаєва Євгенія та Херсонського дизайн-ліцею Вергелес Анастасія, ІІІ місце посіла Годун Лілія з Кривого Рогу. 
У номінації "Скульптура" І місце вибороли Сьомочкін Богдан (м. Херсон, молодша вікова категорія) та Сікач Катерина (м. Кривий Ріг, старша вікова категорія), ІІ місце в старшій віковій категорії виборола своїм ансамблем скульптур "купальська ніч" юний скульптор з Кривого Рога Білецька Ксенія, а ІІІ відповідно за проект подарункового медальйона Деркач Валерія (м. Кривий Ріг). Тож саме роботи переможців конкурсу і займуть своє чинне місце на Сьомій Всеукраїнській виставці образотворчого мистецтва в галереї Голопристанського міського Палацу культури "Сузір'я", яка триватиме аж до середини вересня. Тож радості вам і наснаги від перегляду творчих робіт кращих юних художників та скульпторів України. 
 
Олег Олексюк, 
завідувач сектора культури райдержадміністрації