Заспів «Таврійського намиста»

Щорічний районний фестиваль – огляд художньої самодіяльності Голопристанщини «Таврійське намисто» 11 жовтня 2013 року стартував у найбільшому серед сільських Будинків культури України за площею Новозбур'ївському сільському Будинку культури.

Пісні і танці, гуморески та літературно-музичні композиції, театральні мініатюри та величні хори цього дня жили повнокровним життям на святково вбраній оновленій сцені концертної зали заклад культури, яким завжди опікуються голова Новозбур'ївської сільської ради Самійленко Таїсія Іванівна. Саме її підопічні культармійці підготували неординарну високохудожню літературно-музичну композицію на тему «Жіночі долі у творах Тараса Шевченка», яка мала логічно епічну коду – у виконанні уславленого ансамблю народної пісні «Збур'ївчанка» (керівник Наталія Матяш) прозвучав гімн українського відродження на слова Тараса Григоровича Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий». «Збур'ївчанка» також порадувала земляків знаними козацькими піснями. Шевченкове « Наша пісня, наша слава не вмре, не загине» підтвердили своїми виступами юні вокалістки Новозбур'ївського  СБК Олександра Фендик, Любов Бухтєєва та Юлія Федоренко. А юні хореографи з хореографічного ансамблю «Шанс» (керівник Марина Братченко) своїми танцями додали справжнього енергетичного заряду усім присутнім глядачам на нові звершення у труді.

Шанувальники художньої самодіяльності у захваті слухали високопрофесійний виступ аматорського ансамблю народної пісні «Перепілочка» Старозбур'ївського сільського Будинку культури та задушевні пісні вокалістів закладу Анастасії Шевченко, Валерії Бурдиги, Владислава Соломка та Віктора Фесенка. А фінальна пісня старозбур'ївчан «Мова єднання» дійсно об'єднала всіх шанувальників аматорського мистецтва Голопристанщини і додала наснаги, бо ж заспів фестивалю «Таврійське намисто» удався на славу. Сподіваймося, що і приспіви не будуть засмучувати мешканців благословенного краю.

Олег Олексюк,   

Завідувач сектора культури

районної державної адміністрації