Ювілейний концерт з "Сюрпризом"

Для кожного із нас , напевно, є своєрідним дивом: чому в будь-якому кінці земної кулі коли ми чуємо слово «Україна», наше серце, наша душа відразу ж запалює ще донедавна затуманену свідомість громадянина соборної держави життєдайною силою, що століттями наснажує генний код нації непоборним почуттям українського патріотизму. Саме з таким почуттям гідності та радості за майбуття нашої держави 25 квітня 2014 року аплодували в актовій залі Голопристанського районного Будинку культури шанувальники  мега - зіркового, ультрасучасного,  шалено популярного колективу  -  лауреата  міжнародних фестивалів  у Польщі,Румунії, Росії ,Болгарії, а також лауреата Всеукраїнських фестивалів «Чорноморські ігри», «Натхнення», «Зоряні крила» , «Маленькі зірки»  та багатьох інших - народного хореографічного ансамблю «Сюрприз»  Голопристанської гімназії.

           Вже цілих двадцять років цей колектив не втомлюється дивувати майстерністю , захоплювати  своїми знахідками у царині хореографії, радувати своїми здобутками на престижних конкурсах та фестивалях та  підкорювати своєю творчістю кожного, хто хоча б одного разу міг побачити всю ту красу, створену на сцені саме юними танцюристами з Голої Пристані на чолі з чудовим педагогом,  дійсно професіоналом з великої літери, художнім керівником колективу Тетяною Василівною Кіріловою.

          На ювілейному концерті народного хореографічного ансамблю «Сюрприз»  присутні  мали радість відчути разом з юними танцюристами і силу пробудження весни, і бентегу одвічної любові. Високо професійні патріотичні танці «Україно, будьмо» та «Росава» поруч з хореографічними картинками «На баштані»,  «Перепетуля» та «Славянє»  додали відчуття єдності у душі голопристанців та гостей благословенного краю.  А цікаві знахідки відмінника освіти України, відомого хореографа  Тетяни Кірілової       у танцях «Карамельки», «Тінь над водою», «Попелюшка», «Море» та «Карнавал» взагалі викликали шквал аплодисментів від вдячних глядачів.

             Продовжує радувати колектив роботою над танцями народів світу. «Татарський перепляс», «Баварський танець», «Фламенко», «Лотос», «Східні казки», «Чаруюча Азія»  та «Африка-денс» - ось неповний перелік танців, який на ювілейній сцені долучів юних обдарувань до пізнання філософії рухів різних народностей планети. Приємно констатувати той факт, що Тетяні Василівні вчити дітей прекрасному допомагає Ольга Яківна Кірілова та відомий хореограф з Херсона Ігор Малінський(« Баварський танець» постановка І. Малінського).

               На кожному із звітних концертів уславленого колективу шанувальники отримують неабиякий  творчий сюрприз. Не  був винятком і цьогорічний 20-ий ювілейний. По-перше, художній керівник народного хореографічного ансамблю «Сюрприз» Голопристанської гімназії Тетяна Кірілова показала на концерті ще й  свої власні  вокальні здібності і заспівала, на що отримала від вдячних слухачів аплодисменти та вигуки «Браво!». По-друге, проявили свої хореографічні навички ще й батьки юних танцюристів. Танець глядачам був до вподоби. По-третє, Анатолій Клімов спеціально із Ізраілю  приїхав, щоб привітати не лише цінним подарунком, а і пісню українську заспівати. Тож свято відбулося на славу. І знаю, що саме з таких талановитих дітей, яких ми бачили з захопленням на сцені, і виростають істинні патріоти соборної України.

 

 

Олег Олексюк,

Начальник  відділу  культури

Голопристанської  районної

 державної  адміністрації