Відкритий фестиваль "Відлуння душі" відбудеться в один день.

У писанії сказано "Спочатку було Слово". І певно, що те слово було "Любов". Любов зціляюща, любов обєднуюча... Любов, яка творить дива, якщо вона щиросердна і світлом вилунює з однієї душі для інших, які заблукали.

Певно на те є Божа ласка, адже саме 9 серпня 2016 року на День вшанування Пантелеймона-зцелителя припало і засідання оргкомітету по проведенню Першого відкритого конкурсу-фестивалю українського слова "Відлуння душі" памяті Наталі Коломієць, довкола саме ідеї організації і проведення зазначеного фестивалю і зібралися однодумці, серед яких заступник голови Голопристанської районної ради Іван Басараб, Круглоозерський сільський голова Сергій Харитонов, начальник організаційного відділу та з питань внутрішньої політики апарату Голопристанської районної державної адміністрації Анна Сафонова, начальник відділу культури Голопристанської  районної державної адміністрації Олег Олексюк, голова правління райспоживспілки Володимир Удалов, директор Голопристанського районного Будинку культури Лариса Короленко,  директор Круглоозерського сільського Будинку культури Любов Головко та інші.

На засіданні зазначеного оргкомітету начальник відділу культури Голопристанської РДА Олег Олексюк ознайомив присутніх з переліком організаційних заходів, які вже вдалося здійснити та вказав на низку ситуацій, які потребують нагального колективного вирішення. Тож після тривалих дебатів оргкомітет вирішив Відкритий конкурс-фестиваль українського слова "Відлуння душі" пам'яті Наталі Коломієць не протягом двох днів, як було задумано раніше, а протягом одного дня. Саме 3 вересня поточного року на базі Круглоозерського сільського Будинку культури з 10.00 відбудеться жеребкування та відбіркові тури в номінаціях "Поезія" та "Вокальне мистецтво". В номінації "Композиторське мистецтво" після жеребкування буде розгляд поважним журі нотного матеріалу протягом перших 2 годин, а потім прослуховування авторів-виконавців. О 18.00 на великій сцені одного з найкращих клубних закладів області – Круглоозерського сільського Будинку культури – розпочнеться Гала-концерт переможців конкурсу-фестивалю та почесних гостей, серед яких сподіваємося побачити народних артистів України Павла Дворського (м. Київ), Миколу Свидюка (м. Одеса), Наталю Лелеко  (м. Херсон), популярний вокальний дует Наталії та Володимира Телюків, аматорський народний ансамбль народних інструментів "Ладоніта" Чулаківського сільського Будинку культури імені Івана Івановича Аверіна  та інших.

Круглоозерський сільський голова Сергій Харитонов та директор Круглоозерського сільського Будинку культури Любов Головко запевнили членів оргкомітету, що докладуть усіх зусиль, щоб гостинність і щиросердність мешканців Круглоозерської територіальної громади і учасникам фестивалю, і глядачам запам'яталися лише з позитивної точки зору. Вірю, що та любов, з якою починалася підготовка Першого відкритого конкурсу-фестивалю українського слова "Відлуння душі" пам'яті Наталі Коломієць, переможе почуття меншовартості та байдужості у окремих індивідуумів смаглявої Таврії і на царині фестивального розмаю запанує мир, доброзичливість та обдарованість, яка наснажує любити свою рідну землю, свій народ, утверджувати свою рідну мову в усі галузі суспільства і вшановувати наші самоцвіти, серед яких зіронька Наталі Коломієць яскраво сяє для усіх патріотів України і для тих, хто ще у пошуку дороги до собору єднання українського народу.

 

                                                        Олег ОЛЕКСЮК,

                                               начальник відділу культури

                                               Голопристанської РДА