Великі амбітні плани нам до снаги

Школа естетичного виховання дітей на селі – це не лише географічне розташування одного з позашкільних закладів району, а і функціонування закладу національно-патріотичного виховання дітей, створення умов розвитку креативного мислення та виховання у дітей та дорослих розуміння Прекрасного, почуття любові до рідного краю, створення умов для більш якісної підготовки до виступів творчих колективів художньої самодіяльності клубних закладів культури територіальної громади , допомога у втілення в життяі нових форм роботи у бібліотечних установах сільської ради. Тому маю радість повідомити усім мешканцям Голопристанського району, що на теренах нашої з Вами малої батьківщини працює найбільша в області кількість шкіл естетичного виховання дітей. Так у лютому 2014 році після наполегливої ініціативи відділу культури Голопристанської районної державної адміністрації та жителів села козацької слави Чулаківка запрацювала як окрема юридична особа Чулаківська дитяча школа мистецтв.
А після трирічної баталії засідань, нарад і конференцій, перемовин між районною владою та Голопристанською міською радою пропозиція першого заступника голови Голопристанської районної державної адміністрації О.В. Кравченко-Скалозуб ще у травні 2015 року щодо зміни засновника Голопристанської районної дитячої школи мистецтв отримала у другій половині 2016 року підтримку від нинішніх депутатських корпусів Голопристанської районної ради та Голопристанської міської ради. І нарешті здоровий глузд переміг. Голопристанська районна дитяча школа мистецтв Голопристанської районної ради з 26 серпня 2016 року відповідно цілої низки рішень Голопристанської районної ради та Голопристанської міської ради реорганізована у Голопристанську дитячу школу мистецтв Голопристанської міської ради при цьому збережено у повному складі педагогічний та учнівський колективи. Вітаю усіх нас з перемогою послідовних наполегливих ініціатив. Нарешті діти міста обласного підпорядкування отримуватимуть освітні послуги від позашкільного закладу Голопристанської міської ради, тобто від школи початкової мистецької спеціалізованої освіти міста, а не району, що сприяло усуненню порушень Бюджетного кодексу України.
На вивільнені кошти відділ культури Голопристанської районної державної адміністрації сприяв збільшенню контингенту учнів саме у школах естетичного виховання дітей Голопристанського району. Так до Бехтерської дитячої музичної школи імені Сташенко Бориса Кондратовича з контингентом у 51 учень додалися 14 учнів Долматівської філії колишньої Голопристанської районної дитячої школи мистецтв, а також 6 учнів новоствореної Добропільської філії Бехтерської ДМШ. Контингент Чулаківської дитячої школи мистецтв у новому навчальному році зріс з 88 до 96 учнів, а контингент Таврійської дитячої музичної школи, яка славиться своїми численними перемогами на творчих конкурсах всеукраїнського та міжнародного рівнів, збільшено з 87 до 110 учнів. На базі Таврійської дитячої музичної школи запрацювали класи театрального та образотворчого мистецтва. Вірю, що засновник закладу – Таврійська сільська рада – також сприятиме у створенні належних умов для навчання юних обдарувань територіальної громади. Радує і той факт, що відповідно рішення Новозбу’рївської сільської ради від 5 вересня 2016 року запрацював як окрема юридична особа комунальний заклад «Новозбур’ївська дитяча школа мистецтв» Новозбур’ївської сільської ради з контингентом у 51 учень. І лише за перший місяць існування новостворений творчий колектив Новозбурївської дитячої школи мистецтв, а саме аматорський вокальний ансамбль «Пані Збур» (художній керівник Алла Воробець) перемогли на початку вересня на Першому відкритому конкурсі-фестивалі українського слова «Відлуння душі» пам’яті Наталі Коломієць та на початку жовтня на VII Міжнародному конкурсі музики та співу «Бархатний сезон». Вітаю! Так тримати! Вітаю і мешканців села Стара Збур’ївка з ювілеєм – 25-річчям Старозбур’ївської дитячої музичної школи, педагогічний колектив якої на чолі з Наталею Матяж і надалі готовий продовжувати славні традиції сільської школи початкової спеціалізованої мистецької освіти.
Педагогічна нарада працівників шкіл естетичного виховання дітей Голопристанського району, яка відбулася 23 вересня поточного року на базі Голопристанського районного Будинку культури, провела аналіз роботи шкіл за попередній 2015/16 навчальний рік і окреслила чіткі орієнтири перспективного розвитку навчально-виховного процесу у зазначених закладах на 2016/17 навчальний рік. Знаю, що великі амбітні плани для високо кваліфікованих педагогів сільських шкіл естетичного виховання дітей Голопристанщини можливі для здійснення. Вірю, що представники усіх гілок влади сприятимуть розвиткові знань та навичок нашого майбуття – обдарованих дітей благословенного краю.
Олег ОЛЕКСЮК,
Начальник відділу культури
Голопристанської РДА