У дорозі до величної дати

Відомий український письменник Павло Мовчан писав: "Духовна місія Тараса Григоровича Шевченка надзвичайна, бо здійснювалася під високим контролем сумління, відданості істині та твердого переконання, що він переживав важливу, вирішальну історичну мить, для якої правда була першим принципом життя. Правда в слові, в помислах, у вчинках...". Саме постать Т.Г. Шевченка є об'єднуючою для  усієї української нації. В його творах люди будь-якого віку знаходять своєрідне рятівне коло. З його ім'ям повязують відродження історичної правди, високих національних прав і обов'язків, традицій та обрядів українського народу. Його слово значиме було 150 років тому, значиме сьогодні і, впевнений, буде значиме і в майбутньому. Його слово  всечасне.

На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича  відділом культури Голопристанської районної державної адміністрації у січні 2013 року був започаткований районний щорічний конкурс читців творів Тараса Григоровича Шевченка, який успішно відбувся у селі Чулаківка. Понад 50 дітей з усіх сільських рад Голопристанського району взяли участь у конкурсі. Лауреат 1-ї премії зазначеного конкурсу Світлана Киселюк посіла також I місце і в обласному конкурсі читців, памяті Т.Г. Шевченка, а на Всеукраїнському конкурсі читців у місті Києві вона гідно представила Голопристанщину і виборола почесне   III місце.

Тож, у рік 200-річчя від Дня народження Великого Кобзаря на виконання Указу Президента України Віктора Федоровича Януковича від 11 квітня 2012 року № 257 "Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річя від дня народженння Тараса Шевченка" відділом культури Голопристанської районної державної адміністрації при підтримці Херсонського обласного об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка на день рідної мови у лютому 2014 року буде проведено 2-й конкурс читців  творів Тараса Григоровича Шевченка на базі Чулаківської дитячої школи мистецтв, в якій у 2011 році відкрито і високоякісно займається з обдарованими дітьми благословенного краю єдине в області театральне відділення на чолі з прекрасним педагогом та талановитою виконавицею творів Т.Г. Шевченка, чуйною жінкою Світланою Олександрівною Киселюк. Вірю, що в цей ювілейний рік на конкурс читців приїдуть продекламувати одвічні твори та висловити шану Великому Кобзарю усі обдаровані діти та талановита молодь Голопристанщини.

Також, у лютому стартує XIII районний фестиваль-конкурс учнів шкіл естетичного виховання "Кобзареві струни". Конкурсні змагання учнів 5 шкіл естетичного виховання дітей Голопристанського району відбудуться згідно графіку, який був затверджений 15 січня 2014 року на засіданні оргкомітету по реалізації в регіоні завдань Президента України щодо належної підготовки до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка на чолі із заступником голови Голопристанської районної державної адміністрації Шибаєвим Андрієм Леонідовичем. Гала-концерт переможців районного фестивалю-конкурсу учнів шкіл естетичного виховання відбудеться у березні 2014 року на сцені Голопристанського районного Будинку культури. А в день довгоочікуваної  знаменної події біля погруддя Великому Кобзарю відбудеться величний мітинг-концерт. Тож чекаємо усіх небайдужих до творчості пророка України на урочистостях.

 

Начальник відділу культури

районної державної адміністрації 

О.В. Олексюк