Свято Мельпомени в Голій Пристані

Вдруге Голопристанський районний Будинок культури 23 та 24 травня 2013 року в актовій залі приймав аматорів області з даром Мельпомени в рамках проведення 48 обласного конкурсу драматичних колективів "Театральна весна Херсонщини". 
 
Розпочав фестиваль вдалою постановкою за п'єсою А.П.Чехова "Прєдложеніє" Генічеський народний аматорський театр "Ренесанс". Високий рівіень гри акторів та бездоганна режисура зумовили до присудження компетентним журі на чолі з директором обласного Центру народної творчості Алябьевою Світланою Вікторівною високих оцінок і як результат – цілком заслужена перемога – Перше місце на конкурсі. 
 
Перше місце також вибороли учасники фінальних змагань конкурсу: Новокаховський театр юного глядача (керівник заслужений працівник культури України Лазарєв Володимир Анатолійович) та Таврійський дитячий театральний колектив "Карапузи" (керівник Андрієнко Олександр Петрович).
 
Вразили своєю грою і актори нашого Голопристанського драматичного колективу "Комікс" (керівник Плющ Ольга Павлівна) з виставою "Лісова казка" за мотивами широковідомої драми-феєрії Лесі Українки "Лісова Пісня". 
 
Справжній талант і самовідданість драматичної акторки відкрила для глядачів своєю високопрофесійною грою старшокласниця Голопристанської загальноосвітньої школи №1 Наталія Діденко, яку високоповажне журі нагородило дипломом за кращу жіночу роль на 48 обласному конкурсі драматичних колективів "Театральна весна Херсонщини". 
 
Як зазначила у своєму підсумку член журі, заслужений працівник культури України, доцент факультету культури і мистецтв Херсонського державного університету Лідія Іванівна Лимаренко : "Давно я не бачила такої яскравої гри Мавки на сцені, як це продемонструвала юна акторка з Голої Пристані Наталія Діденко. Із захопленням глядачі також спостерігали за грою наших юних обдарувань Валерія Бруса (виконував роль Лукаша) та Катерини Марченко (виконувала роль Русалки). У "Лісовій казці" улюблениця мешканців  міста Гола Пристань, лауреат Міжнародних та Всеукраїнських творчих конкурсів Катерина Марченко задіяла усі свої творчі обдарування: і вокальні здібності, і розуміння всіх тонкощів хореографії східних народів світу. 
 
Наші земляки – Голопристанський драматичний колектив "Комікс" виборов почесне Друге місце поряд із іменитими Цюрупинським народним драматичним аматорським театром (керівник Міненков Сергій Миколайович), Новокаховським міським учбовим театром "Колібрі" (керівник Тюкалова Олена Юріївна) та Каховським районним драматичним колективом (кер. Медкова Кароліна Сергіївна).
 
Почесне Третє місце зайняли Великоолексадрівська драматична студія "Простір" (керівник Богун Андрій Миколайович) з філософською драмою "Страна слєпих", Великокопанівський народний драматичний аматорський ткатр (керівник Жуковська Вікторія Вадимівна) з виставою за Мольєром "Міщанин-шляхтич) та Новокаховський народний аматорський драматичний театр (керівник Старостенко Віктор Дмитрович) з драматичною постановкою п'єси Івана Нечуя-Левицького "Кайдашева сім'я". 
 
У фіналі престижного 48 обласного конкурсу драматичних колективів "Театральна весна Херсонщини" взяли участь 12 драматичних колективів з усіх куточків Херсонської області із загальною чисельністю учасників понад 160 акторів-аматорів. Гран-прі конкурсу виборов Каховський зразковий театр юного глядача "Едельвейс" (керівник Волкова Олена Іллівна).
 
Тож вітаємо театралів району, яким пощастило бути на справжньому святі Мельпомени, бо ж не так вже й часто до нас приїжджають водночас стільки знаних в області театрів та дарують людям радість від перегляду вистав.
 
Олег Олексюк,
завідувач сектора культури
Голопристанської районної державної адміністрації 
 
 

Графіки вистав: