Свято Купала в селі Старій Збур'ївці

Свято Івана Купала, починаючи від 2012 року проводиться у селі Стара Збурївка літньої пори. Цього року організатори масового свята - сільська молодіжна громадська організація "Дніпрова Чайка" - провели заходи в липні місяці, а саме 07 липня 2014 року. Програмою свята є: «Ярмарок Розваг»: продаж екологічно чистих продуктів (фруктів, овочів, меду, різноманітних трав та іншого). Кращі господині села пригощали усіх бажаючих смачними пирогами та квасом. Силові конкурси та показовий виступи Чемпіонів  Європи та світу з гирьового спорту, виставка - продаж робіт по дереву, розіграш лотереї, виставки місцевих художників , приготування у великих казанах на відкритому вогні: козацького кулішу та рибацької каші, фірмовий Збур'ївський шашлик від Робіка, а також учасникам та гостям свята допомогали повернутися в минуле наші гості - творче об'єднання козаків "Гідні Нащадки Славних Запорожців" та Центр живої історії та реконструкції «Олешшя».
           Різноманітні атракціони для дітей та дорослих(байдарки, надувні гірки, батути, тір, карнавальні костюми, солодка вата та інше).
Виступи народних колективів та музик з мальовнгичих куточків Смаглявої Таврії зачаровували і наснажували на любов до рідного краю, до народних традицій, до української народної пісні, до рідної мови - чмстої криниці українського народу.

         Офіційна частина фестивалю: Запалювання вогнища, спалювання Марени, водіння хороводів, стрибки через вогнище під живий звук барабанів та народних інструментів
           Театралізована постановка «Купальська ніч»: за участі художньої самодіяльності Старозбур' ївського сільського будинку культури,  сільської молодіжної громадської організації «Дніпрова Чайка», аматорського ансамблю народної пісні «Перепілочка» , аматорського народного ансамблю народних інструментів «Ладоніта» Чулаківського сільського будинку культури та естрадно циркової студії Jin Roh(Фаер-шоу).
Незабутнім в спогадах  залишиться пускання вінків по річним хвилям. Вразили своїми рок-композиціями  рок-гурти Херсонщини. На завершення свята дорпослих та дітей порадував масовий запуск небесних ліхтариків.

Вікторія Ковтун,

голова Палати соціального партнерства

при відділі культури Голопристанської районної

державної адміністрації, кореспондент газети "Молодь Херсонщини"