"Шлях до Тараса"

Саме так називався обласний літературно-мистецький захід, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка, який відбувся 5 березня 2014 року у актовій залі обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша.
 
 Головний режисер-постановщик – заслужений діяч мистецтв України Ірина Корольова.
 
 Приємно константувати той факт, що у величному святі були задіяні найкращі колективи Херсонщини: оркестри Херсонської обласної філармонії, хїореографічні та вокальні ансамблі обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, оркестри та хори Херсонського музичного училища та Херсонського училища культури, а також єдиний колектив із району – це аматорський народний ансамбль бандуристів "Тавричанка" Таврійської дитячої музичної школи Голопристанського району.
 
 Захід пройшов на високому рівні. Піднесений дух єднання усіх українців, сущих в соборній Україні, витав того дня у залі драмтеатру.
 
 Серце моє билося в такт з іншими серцями присутніх на концерті, що об'єднав краян незалежно від політичної чи релігійної приналежності на шляху до пізнання того духовного стержня, який відроджується у кожного з нас після того, як вчитаємося, як вслухаємося у слово Великого Кобзаря. Бо ж на сторожі нашої нації Тарас Григорович Шевченко поставив Слово. Памятаймо про це завжди.
 
 
 
Начальник відділу культури
Голопристанської районної
державної адміністрації 
Олег Олексюк