Районний фестиваль розпочав свій творчий розмай

              Щорічний районний фестиваль аматорської народної творчості "Таврійське намисто" 23 вересня 2014 року розпочав свій творчий розмай звітним концертом художньої самодіяльності Чулаківського сільського будинку культури. Приємно відчувати по ошатно вбраній концертній залі, що до творчого звіту готувалися не лише учасники художньої самодіяльності знаного на Херсонщині закладу культури, а і безпосередньо сільська рада. Щойно глядач заходить в актову залу і в очі відразу впадає красиво драпірована нещодавно придбана нова одежа сцени, на допомогу звукорежисерові Чулаківська сільська рада придбала ще й новенький ноутбук. Як запевнила голова Чулаківської сільської ради Корольова Світлана Володимирівна в найближчих планах і підведення довгоочікуванної води до будівель Чулаківського СБК та Чулаківської дитячої школи мистецтв, і придбання нової озвучувальної апаратури. Адже рівень творчих колективів високий, тож і технічні недоречності не повинні заважати глядачеві насолоджуватися високопрофесійною виконавською майстерністю односельчан.

         А вони, таланти, є і будуть. Найпершими порадували патріотичними віршами та бадьорою піснею про Україну-неньку найменші учасники заходу-вокальний дует юних обдурувань Валерії Мусієнко та Ганни Польової під акомпонемент на фортепіано їхнього художнього керівника Діни Конопленко. Продемонстрували вибагливому чулаківському глядачеві свої нові концертні номери "Українські віртуози" та "Вербовая дощечка", звичайно ж, на високому професійному рівні аматорський народний ансамбль народних інструментів "Ладоніта" (худ.кер. Віталій Болдирєв) . І знаний в Україні аматорський народний фольклорний ансамбль "Чулаківна" з новим художнім керівником Ольгою Рибачок і новою виводчицею Ольгою Лиховид зазвучав з українськими народними піснями "Вишивала я" та Ой, поле, поле" на відміну від минулорічних виступів більш наближено до автентичного співу, що надихає шанувальників фольклору Голопристанщини сподіватися на нові звершення колективу.

          Радує і розмаїття жанрів, які насичили концертну програму чулаківчан. Тут і аматорський духовий оркестр (кер. Володимир Калан) з "Вальсом" нашого земляка Олександра Опентанного, і аматорський хореографічний колектив "Стеляги" (кер. Валентина Свиридова), і хореографічний flash mob на хіти 80-х років ( кер. Олександр Пантак), і солісти-вокалісти Чулаківського СБК Євгенія Чопок, Ганна Лук'яненко і Анжеліка Ляхно. Але  найбільше вразив глядачів і став справжньою родзинкою концертної програми Чулаківського СБК виступ молодого хореографа Олександра Пантака з гімнастично-хореографічно-цирковим номером "Між небом і землею". Дійсно талантами повниться голопристанська земля.

           Звичайно, хотілося б побачити обрядове дійство чи хоча б драматично-театралізовану сценку, на що у чулаківчан є особливі таланти.  Хотілося б почути вправних декломаторів поетичних та прозових творів, бо саме Чулаківка славиться читцями. Доречною  була б і виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Проте цього теж не сталося. Але вірю, що гурткова робота Чулаківського СБК нині лише набирає обертів. Попереду нові радості, нові перемоги і більш активна підтримка культурно-масових заходів  кожним із мешканців багатої на славні традиції Чулаківської територіальної громади.

 

Олег Олексюк,

начальник відділу культури

Голопристанської районної

державної адміністрації