"Райдузі " - 30 років

У переповненій концертній залі Голопристанського районного Будинку культури 20 травня 2016 року жителі та гості Голопристанського району відзначали ювілей своїх улюбленців – дитячого зразкового хореографічного ансамблю "Райдуга" Голопристанського районного Будинку культури (керівник Лариса Сафонова). Не віриться, але це - правда. Колектив, який завжди радує своїми концертними номерами, який не перестає дивувати своїми новими сміливими знахідками в жанрі хореографії, який прославляє наш край новими-і-новими перемогами на найпрестижніших всеукраїнських та міжнародних конкурсах, який, випереджаючи час, пропонує глядачеві розробки хореографічних інновацій і видає на гора хореографічні картинки, фольклорні та естрадні масові танці, які захоплюють і зачаровують, колектив, який дивує своєю молодечою вдачею, нині відзначив свій 30-й день народження.
Зі словами привітання до улюбленців Голопристанщини звернулися голова Голопристанської районної ради Віталій Соловйов, Голопристанський міський голова Олександр Бабич, начальник відділу культури Голопристанської районної державної адміністрації Олег Олексюк, директор Голопристанського районного Будинку культури Лариса Короленко, випускники ансамблю та батьки. До речі, мами юних обдарувань подарували глядачам неймовірно жагучий танець супер-мам, що викликало в залі шквал аплодисментів та щиросердні вигуки "Браво!". Тож і мами юних хореографів підтримують себе в належній формі, щоб довести всім і собі в першу чергу, що недаремно їх чадо підіймається на п'єдесталі переможців на міжнародних та всеукраїнських конкурсах, що є в кого вдатися.
Український народний та класичний європейський танець межував з хіп-хопом та іншими ультро-сучасними танцями, хореографічні картинки "Пральниці" та "Пліткарки" чергувалися з "Барбариками" та "Викрутасами". Дві з половиною години танцювального марафону ювілярів пролетіла як одна хвилина. Захоплююче, вражаюче видовище підтверджує аксіому, що копітка щоденна системна праця юних обдарувань при вмілому педагогічному керуванні відомого хореографа Лариси Сафонової, яка знає всі тонкощі хореографічного мистецтва і завжди вчасно розставить акценти, така робота завжди має гарні результати. Я радію з думкою, як же все ж таки пощастило дітям Голопристанщини, що Лариса Олексіївна приїхала саме до нашого Голопристанського районного Будинку культури працювати, що тепер наші діти вже 30 років в надійних руках. Вірю, що іще років 50 ці руки допомагатимуть ставити осанки красуням і радувати глядачів все новими-і-новими танцями одвічно завзятих вихованців зразкового дитячого хореографічного ансамблю "Райдуга" Голопристанського районного Будинку культури. Дай Вам Бог миру та радості!
Олег ОЛЕКСЮК,
начальник відділу культури
Голопристанської РДА