Правозахисник дітей – бібліотекар Чорноморської сільської бібліотеки

12 червня у приміщенні Херсонського Будинку художньої творчості відбувся святковий фінал та нагородження переможців обласного конкурсу на кращий правовий захід "Права людини починаються з прав дитини", який проводився на теренах Херсонської області з 11 березня по 1 червня за рекомендаціями координаційної ради у справах дітей обласної державної адміністрації.
 
Організатори конкурсу: управління культури, управління у справах сім'ї, молоді та спорту, департамент освіти і науки, служба у справах дітей обласної державної адміністрації та Херсонська обласна бібліотека для дітей. Проводився конкурс з метою розвитку правової освіти та правового виховання серед дітей та юнацтва. Проведення цього і подібних заходів звичайно ж сприяють вихованню у підростаючого покоління поваги до законів України, до норм та правил співіснування людей у суспільстві, відповідальності за свої вчинки, формування громадянської позиції серед дітей та молоді, а також розуміння важливості розбудови правової держави, правового суспільства. 
 
Приємно відзначити, що серед 99 робіт бібліотекарів та учителів Херсонщини кращою компетентним журі було визнано у номінації "Свій погляд" роботу бібліотекаря Чорноморської сільської бібліотеки Погорєлої Ольги Іванівни. Її розробка та проведення правознавчих дебатів "Смертна кара – за чи проти?!" викликали неабияке зацікавлення і призвела до незаперечної перемоги.
 
Тож вітаємо переможницю і віримо, що на талановитого бібліотекаря чекають нові звершення, нові досягнення, а наша юнь в обличчі Ольги Іванівни Погорєлої має громадського правозахисника і чуйного порадника на стежині до справедливості, до розбудови правової європейської держави Україна.
 
Олег Олексюк,
завідувач сектора культури райдержадміністрації