Напередодні Великодня

У Голопристанському районному Будинку культури напередодні величного українського Великодня, саме на чистий четвер 09 квітня 2015 року, вперше за історію існування закладу відбулась незвичайна культурно-мистецька акція, в якій взяли участь відомі на Херсонщині майстри декоративно-ужиткового мистецтва, наші земляки Оксана Вітвініна та Галина Маменко. У нещодавно відремонтованому паркетному залі Голопристанського районного Будинку культури учні загальноосвітніх шкіл Голопристанщини мали можливість ознайомитись з роботами відомих майстринь та з картинами Ірини Басараб і роботами з пластмаси Лади Ворбйової. А під час проведення майстер-класів відвідувачі заходу на собі відчули всю складність і святість розпису писанок, вишивання рушників і серветок.. Для тих школярів та дорослих, хто не брав участь у майстер-класі або ж чекав на свою чергу, були продемонстровані на екрані теленариси про наших земляків - майстрів української вишивки, лозоплетіння, гончарства та ковальства. Зазначені теленариси цього року, дякуючи тісній співпраці відділу культури Голопристанської районної державної адміністрації та ХОДТРК "Скіфія", увійшли до нового краєзнавчого компакт-диску "Народні ремесла Голопристанщини. Частина 1" і вже неодноразово демонструвалися у програмі "Скарбниця Таврійського краю" на обласному державному телеканалі "Скіфія". Для гостей районного клубного закладу працівниками РБК було проведено екскурсію по тематичній виставці малюнків юних художників Голопристанщини та концерт, в якому взяли участь юні танцюристи із зразкового дитячого хореографічного ансамблю «Райдуга» Голопристанського районного Будинку культури та юні співаки Тетяна Корж, Софія Магарь, Єва Юрченко і Марія Ільченко.
Художній керівник Голопристанського районного Будинку культури Галина Маменко розповіла про особливості чистого четверга і ознайомила присутніх школярів з традиціями жителів нашого краю по підготовці до величного свята та з особливостями у святкуванні Великодня на теренах смаглявої Таврії. Галина Геннадіївна Маменко усім присутнім запропонувала на імпровізованому полотні власноруч намалювати українську писанку, а також загадати бажання і пов'язати символічні стрічки на магічне "Дерево бажань". Захід об'єднав і дітей, і дорослих, які разом шепотіли свої сокровенні бажання, серед яких найчастіше вилунювало: "Миру!", "Здоров'я!" та "Любові!".
Вірю, що і для організаторів культурно-мистецької акції і для відвідувачів та безпосередніх учасників заходу, і для всіх мешканців благословенного краю цьогорічна паска буде смачною, а свято Великоднє радісним і життєдайним.

Олег Олексюк,
начальник відділу культури
Голопристанської РДА