На шляху переосмислення історичних фактів 75-річної давнини

У фойє Новозбур’ївського сільського Будинку культури (директор Тетяна Бєляєва) з 07 червня по 22 червня 2016 року проходила виставка плакатів «Україна у другій світовій війні» інституту національної пам’яті. Цікава історико-просвітницька експозиція допомогла юним відвідувачам із трьох загальоосвітніх шкіл Нової Збур’ївки переосмислити роль українців у перемозі над гітлерівською коаліцією у Другій світовій війні. Незашмуляні історичні факти з фотодокументами підігрівали інтерес до виставки і у людей старшого покоління. А вже у самий день 75-річчя початку бойових дій Другої світової війни на території України, 22 червня, біля меморіалу Слави у Новій Збур’ївці відбувся мітинг-концерт за участю Новозбур’ївського сільського голови Самойленко Таїсії Іванівни, депутатів Новозбур’ївської сільської ради, представників громадських організацій та політичних партій села Нова Збур’ївка Голопристанського району.
По завершенню мітинг-концерту, підготовленого і проведеного на високому рівні культармійцями Новозбур’ївського сільського Будинку культури, мешканці Нової Збур’ївки возложили квіти на плити з іменами односельців, які загинули у роки Другої світової війни. А потім вони ще раз переглянули експозицію плакатів інституту національної пам’яті України, який продовжує розвінчувати міфи ідеологічної машини Радянського Союзу і сприяє національно-патріотичному вихованню дітей та молоді соборної України. Ніхто не забутий і ніщо не забуте.
Відвідувачі виставки переконалися, що дуже багато історичних фактів замовчувалося, або ж висвітлювалося зовсім з іншої точки зору. Пам’ятаймо, що незнання історії не звільняє від відповідальності. Культармійці Голопристанщини і надалі працюватимуть заради виховання патріотами незалежної України дітей та молоді – будівничих нашого майбутнього. Далі зазначена виставка подорожуватиме селами Голопристанщини і має теж відбутися на базі Чулаківського сільського Будинку культури імені Івана Івановича Аверіна.
Олег ОЛЕКСЮК,
начальник відділу культури
Голопристанської РДА