На хвилях позитивних емоцій та розквіту таланту

З метою реалізації в Херсонській області соціальних ініціатив Президента України В.Ф Януковича в контексті "Діти – майбутнє України" та виконання розпорядження голови Херсонської обласної державної адмінстрації № 893 від 30 грудня 2013 року "Про другий фестиваль дитячої творчості" "Таврійська хвиля" 15 лютого 2014 року на базі Голопристанського районного Будинку культури відбувся I-й відбірковий тур II-го фестивалю дитячої творчості "Таврійська хвиля". Понад 345 обдарованих дітей від усіх сільських рад Голопристанщини взяли участь у величному святі майбутнього України - наших дітей.
 
Компетентне журі, до складу якого увійшли заслужена артистка України Ружена Рубльова та заслужений працівник культури, голова Херсонської обласної організації Національної Спілки хореографів України Алла Рихліцька, начальник відділу культури Голопристанської районної державної адміністрації Олег Олексюк на чолі із начальником управління культури Херсонської обласної державної адміністрації, заслуженим діячем мистецтв України Іриною Корольовою високо оцінили якісну системну підготовку творчих обдарувань благословенного краю.
 
Вдалий заспів відбірковому туру гарантували вихованці нещодавно створеної як юридичної особи Чулаківської дитячої школи мистецтв Дар'я Михайленко, Володимир Пантак, Аліна Водовоз та дует "Таліз", які під акомпонемент фортепіано, баяна, або гітари продемонстрували вибагливим слухачам бельканто професійно підготовленого вокалу.
 
Ніби соловейки у вишневому гаю, полонили серця переповненої актової зали юні вокалісти Олександра Фендик (с. Нова Збурївка). Ірина Візна (с. Гладківка), Валерія Медвідь (с. Круглоозерка), Єва Юрченко та Богдан Палій (м. Гола Пристань), Маргарита Невець (с. Долматівка) та Артем Тригуб (м. Гола Пристань). Дуже вразили своїми оригінальними вокальними композиціями фольклорний ансамбль "Джерельце" (с. Пам'ятне), вокальний ансамбль "Пролісок" (с. Бехтери), вокальний ансамбль "Солов'ята" (с. Долматівка) та уславлений зразковий вокальний ансамбль "Зорепад"  (м. Гола Пристань).
 
Серед дітей старшої вікової групи слід відзначити високоякісний спів Катерини Марченко (м. Гола Пристань), Тетяни Романюк (с. Олексіївка), Марії Рязанцевої та Римми Веремеєвої (с. Садово), Тетяни Присяжної  (с. Чорноморське) та Діани Качан (с. Чулаківка). Здивував компетентне журі своїми вокальними данними і представник діаспори езидів Ромік Юсубян із села Сліпушинське Нововолодимирівської сільської ради Голопристанського району.
 
І у номінації "хореографія" культурна Голопристанщина ніколи не пасла задніх. Тож, як завжди, на належному високопрофесійному рівні на сцені Голопристанського районного Будинку культури почастували глядачів хореографічними композиціями "Карамельки", "Катюша" та "Тінь над водою" молодша, середня та відповідно старша група народного хореографічного ансамблю "Сюрприз" Голорпристанської гімназії (художній керівник Тетяна Кирилова), а також незаангажованими цікавими композиціями "Веселі прачки" та "На гулянні" молодша та відповідно середня групи зразкового хореографічного ансамблю "Райдуга" Голопристанського районного Будинку культури (художній керівник Лариса Сафонова). Радує і те, що хореографічні колективи "Грація" Великокардашинського сільського Будинку культури, "Стріт Енжелс" Гладківського сільського Будинку культури, "Зернятко" Пам'ятненської загальноосвітньої школи та "Шанс" Голопристанської ЗОШ № 3 виступили також на доволі пристойному рівні, про що свідчили палкі аплодисменти глядачів. І хоча концертна програма відбіркового туру тривала понад 5 годин, актова зала Голопристанського районного Будинку культури залишалась до останньої хвилини переповненою шанувальниками дитячої творчості. Батьки дітей – учасників із найвіддаленіших куточків найбільшого за територією в Україні району неодноразово підходили до членів журі та висловили щиросердну вдячність і організаторам фестивалю: голові Херсонської обласної державної адміністрації Миколі Михайловичу Костяку та його соратнику – заступнику голови Херсонської обласної державної адміністрації Ганні Олександрівні Пономаренко, і безпосередньо начальнику управління культури облдержадміністрації Ірині Володимирівні Корольовій за свято пісні і танцю, за турботу про підростаюче покоління соборної України, за увагу до обдарованих дітей, які, дякуючі фестивалю дитячої творчості "Таврійська хвиля", можуть заспівати ачи затанцювати не лише на сцені сільського Будинку культури, а і на великій фестивальній сцені поруч з уже знаними артистами. Тож хвилі позитивних емоцій і доброзиччя підняли нашу творчу юнь до роботи над самовдосконаленням Богом даних талантів, а значить, що на ІІ зональному відбірковому турі у м. Цюрупинську з квітнем розквітнуть нові, ще небачені, особливості обдарувань юних вокалістів та хореографів, які визначені компетентним журі для гідного представлення Гоолопристанщини серед дітей семи інших районів.
 
 
Олег Олексюк,
 
начальник відділу культури
 
Голопристанської районної
 
державної адміністрації