Летавчанка збирає друзів

Саме таку назву має Всеукраїнський фестиваль творчості сільської молоді, який наприкінці червня 2016 року приніс не лише нові враження і знайомства у селі Летава Хмельницької області, а і нові звершення для юних обдарувань Голопристанщини. Уславлений аматорський народний ансамбль бандуристів «Тавричанка» Таврійської дитячої музичної школи (керівник Оксана Макаренко) зі своєю новою концертною програмою просто вразили компетентне журі і заслужено здобули І місце серед музичних колективів соборної України. Не підвели своїх односельчан і дует баяністів у складі випускників Таврійської дитячої музичної школи Дмитра Гудзя та Костянтина Железняка (керівник Олена Дворецька). Вони теж серед музикантів з Іванофранківської, Чернівецької, Луганської, Тернопільської, Вінницької, Рівненської та Херсонської областей вибороли почесне перше місце.
Унікальні вокальні дані солістки Старозбур’ївської дитячої музичної школи, новозбур’ївчанки Олександри Фендик та вірно підібраний репертуар для неї її керівником, прекрасним педагогом Аллою Воробець привели до тріумфа на всеукраїнському рівні. Улюбленниця голопристанців Олександра Фендик посіла І місце серед юних вокалістів України середньої вікової категорії та ІІ місце серед декламаторів української поезії. Її ж землячка новозбурївчанка Анастасія Зюбанова серед читців не мала рівних. Компетентне журі одноголосно із аплодисментами переповненої зали глядачів оголосили лауреатом першої премії в номінації «Художнє читання» справжню зірочку Нової Збур’ївки Анасатасію Зюбанову, яка до того ж посіла друге місце на конкурсі як соліст-скрипаль. Також як соліст-бандурист посіла почесне перше місце на зазначеному конкурсі ще одна учениця Таврійської дитячої музичної школи Ольга Богдан. А наш уславлений юний бандурист Максим Карпенко, на жаль, посів лише третє місце на всеукраїнському конкурсі-фестивалі творчості сільської молоді «Летавчанка збирає друзів».
Костянтин Железняк хоча й мав переконливу підтримку зали глядачів, але компетентне журі його як баяніста-віртуоза оцінили дипломом лауреата всеукраїнського конкурсу-фестивалю ІІ ступеню. Диплом лауреата ІІ ступеню престижного конкурсу також отримала новозбур’ївчанка Ірина Шепель, а диплом лауреата ІІІ ступеню зазначеного конкурсу-фестивалю отримала юна бандуристка з с. Таврійське Діана Сліпчук.
І те, що жоден із наших земляків не повернувся без нагороди – це є підтвердженням про високий рівень підготовки учнів шкіл естетичного виховання Голопристанщини та неймовірно багатий потенціал педагогічного складу ШЕВ району, який , сподіваюся, продовжить вервичку перемог на престижних конкурсах і у новому навчальному році.
Олег ОЛЕКСЮК,
начальник відділу культури
Голопристанської РДА