Культармійці Голопристанщини і у спорті були помітними

На березі Чорного моря у селі Лазурному Скадовського району Херсонської області 11 та 12 червня 2016 року між командами культармійців районів та міст обласного значення Херсонщини відбувалися справжні баталії з 6 видів спорту, а саме: футбол, волейбол, настольний теніс, дартс, шахи та шашки. Багаточисельні команди обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, Скадовського, Генічеського, Високопільського , Верхньорогачинського, Каланчацького, Чаплинського, Нововоронцовського та інших районів змагалися за загальну першість на обласній спартакіаді працівників культури. А команди управління культури обласної державної адміністрації,обласного академічного лялькового театру, Новокаховського та Херсонського міськвиконкомів та спорткоманда культармійців Голопристанського району змагалися в окремих 4 індивідуальних видах спорту. Управління культури облдержадміністрації найвищого визнання добилася в шахах та настольному тенісі.
Серед п’ятірки культармійців Голопристанщини найкраще виступила профспілковий лідер Таврійської дитячої музичної школи, викладач по класу скрипки Вікторія Анатоліївна Гольцова. Вона у виснажливій боротьбі виборола третє місце серед 15 шахістів області. Відповідно бронзову медаль та грамоту від обласної організації профспілки працівників культури Вікторія Анатоліївна по завершенню змагань повезла до музею Таврійської дитячої музичної школи.
Всіх організаторів вразила солідарність культармійців Голопристанщини та їх нові спортивні костюми, бо з повною відповідальністю підійшли до участі в спартакіаді відділ культури Голопристанської районної державної адміністрації та педагоги Таврійської дитячої музичної школи (директор Олена Дворецька). На жаль, не мали радість побачити на змаганнях культармійців Голопристаського міськвиконкому. Хоча бажання позмагатися з ними було, і не лише у нас. Культармійці Голопристанського району за рішенням судейства та організаторів змагань отримали кубок надії спартакіади.

Вірю, що наступного року працівники і інших трьох шкіл естетичного виховання та кількох десятків клубних закладів культури Голопристанщини візьмуть участь у наступній спартакіаді працівників культури Херсонської області і складуть гідну конкуренцію одвічним чемпіонам спартакіади по футболу та волейболу – працівникам обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, або ж одвічним переможцям загальної першості по обласній спартакіаді працівників культури – спортсменам закладів культури Скадовського району.
Олег ОЛЕКСЮК,
Начальник відділу культури
Голопристанської РДА