Коли все навкруги сповнене дивами

Сьогодні, коли світ стає дедалі жорстокішим і егоїстичним, ми потребуємо бездоганних прикладів високої моральності і духовності. І у зв’язку з цим не буде зайвим звернути пильний погляд на образ святителя Миколая Чудотворця, який своїм праведним життям довів, що тільки милосердя і любов до ближнього можуть стати правильною відповіддю на всі світові проблеми і життєві чвари.
Святитель Миколай був реальною людиною і сьогодні є одним з найшановніших святих у християнстві. Проте вже склалася добра традиція асоціювати Чудотворця з таким собі казковим персонажем, який щороку 19 грудня таємно приходить до осель, приносячи для дітлахів подарунки. Слухняні і чемні дітки одержують від Миколая омріяні подарунки, а розбишаки – різочку.
З великим нетерпінням завжди чекають Миколая вихованці Старозбур’ївської спеціальної школи-інтернату – дитячого містечка, де мешкають зігріті любов’ю педагогів-наставників хлопчики і дівчатка з непростою долею. Аби і вони спізнали радість дитинства, тут щодня докладаються великі зусилля когорти дорослих з гарячими серцями – педагогічний колектив школи-інтернату не знає слова «байдужість»! Тож минулої п’ятниці гамірний загал інтернатівців з нетерпінням очікував приїзду гостей. У коридорі навчального корпусу до новорічно-різдвяних свят встановили велику лісову вічнозелену красуню, запашну сосну оздобили прикрасами дбайливі руки дітей і дорослих. Близько 10-ї години до навчально-виховного закладу прибули голова районної ради В.О. Соловйов разом із завідуючою центральною районною аптекою №14 О.В. Черкашенко. І очільник представницької влади Голопристанщини, і керівник закладу охорони здоров’я виявилися старанними помічниками Святого Миколая, адже не тільки привезли на радість дітям солодкі смаколики, а й звернулися до них з теплими словами привітань під час виступів.
Творча команда з районного Будинку культури на чолі з начальником відділу культури райдержадміністрації О.В. Олексюком підготувала захоплюючу поздоровчу програму, головними героями якої були Снігуронька, Янголята і, звичайно, Святий Миколай. Вихованці школи-інтернату емоційно зустрічали кожен виступ культармійців, а коли Миколай запросив їх продемонструвати свої таланти, залюбки виходили на імпровізовану сцену, декламували вірші. Коли ж артисти з Будинку культури закінчили свій виступ, пролунали кілька пісень у виконанні місцевих юних талантів.
Дитячі очі засвітилися радістю, коли Віталій Олександрович Соловйов разом з Ольгою Василівною Черкашенко вручали їм пакетики з цукерками. На згадку про відвідування шкільної республіки заступник директора з навчальної роботи О.О. Казначеєва піднесла почесним гостям вишиті серветки, виготовлені дитячими рученятами під керівництвом учителя профнавчання Н.І. Кузько, де кожна кольорова ниточка зберігає позитивну енергію щирості і відвертості маленьких громадян.
Олександр ГРИГОРКІН.
Фото автора.