Єднаймося, вшановуючи Шевченка

9 березня 2014 року біля памятника Великому Кобзарю зійшлися сотні шанувальників творчості українського пророка. В ньому вся історія наша, все буття, ява і найпотаємніші сни. Це ім'я дорогоцінною перлиною виблискує у золотій скарбниці світової культури. Кожний, хто вчитується у нетлінні рядки Тараса Григоровича Шевченка розуміє: його поезія – це гімн любові до людства, гімн боротьби за свободу і вільну долю всіх пригноблених народів, гімн доброзиччя до багатостраджального українського народу.
 
 Всі, хто виступав: голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Віталійович Одарченко, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, поет Анатолій Іванович Кичинський та інші – всі наголошували на ідеї єднання нації в єдину велику сім'ю під назвою Україна – це чи не найголовніший заповіт українського генія. Звертаючись до творів Тараса Григоровича Шевченка, ми звертаємося до своєї совісті, яка у кожного з українців є, але чи всі і чи завжди прислухаються до неї?!
 
 По завершенню мітингу всі бажаючі мали змогу взяти участь у акції єднання на Антонівському мосту через широку річку Дніпро.
 
 І молоді студенти, і сивочолі козаки, і росіяни, і українці, і євреї, і вірмени, професори університетів і поети – усіх об'єднав Шевченко. І хай знають будь-які зайди: слово Шевченкове стоїть на сторожі українського народу. Будьмо гідними продовжувачами ідей Великого Кобзаря!
 
 Хто відчув життєдайну силу Кобзаря, той ніколи не зрадить єдиній соборній Україні.
 
Шануймо ся, бо ми того варті!
 
 
 
Начальник відділу культури
Голопристанської районної
державної адміністрації 
Олег Олексюк