"І молодістю повниться душа"

Саме таку назву несе в собі фестиваль, який щороку проходить 1 жовтня на теренах Голопристанщини з нагоди Дня ветерана, дня вшанування людей поважного віку.

Цього року мешканці Голопристанського району в рамках фестивалю вшанували уславлений народний аматорський хор ветеранів «Червона калина», якому виповнилося 10 років від дня заснування. Цього дня у районному Будинку культури відбулося справжнє свято чуйності і добра, свято доброзичливої душі, яка повниться молодістю, адже в ній живуть життєдайні пісні. Задушевно-ліричні та завзято-жартівливі, високопатріотичні та побутово-світські пісні лунали зі сцени концертної зали Голопристанського районного Будинку культури, що, сподіваюсь надихало присутніх школярів до нових доброзичливих звершень, що також спонукало і до розвитку у душі кожної дитини почуття поваги до старшого покоління, почуття любові до рідного міста Гола Пристань, до рідного Голопристанського району, на теренах якого народилося 35 Героїв Радянського Союзу та Соціалістичної праці, до рідної неньки – України.

Свято відбулося за ініціативи сектора культури Голопристанської районної державної адміністрації в рамках заходів по виконанню соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича.

З привітальним словом до опалених війною ветеранів та учнів загальноосвітніх шкіл міста Гола Пристань звернувся голова Голопристанської районної державної адміністрації Анатолій Аврамович Носик, який запевнив, що і надалі адміністрацією будуть проводиться заходи по покращенню життя малозабезпечених людей поважного віку по створенню належних умов для проведення дозвілля і відпочинку ветеранів.

За ініціативи саме голови Голопристанської районної державної адміністрації Носик А.А. відповідно рішення Голопристанської районної ради для хору ветеранів пошиті нові концертні костюми, в яких і виступили уславлені співаки. Присутні в залі мали радість почути пісні у виконанні і самого хору ветеранів «Червона калина» Голопристанського районного Будинку культури (керівник Юлія Решетило, акомпаніатор Сергій Хоменко) і солістів хору: почесного громадянина міста Гола Пристань Євгена Гавриловича Чумаченка, славного українського козака Олександра Михайловича Середи, Ветерана Великої Вітчизняної війни Сергія Степановича Плохенка та чуйної співачки Клавдії Дмитрівни Колесник. А танці у виконанні молодшої групи зразкового дитячого хореографічного ансамблю «Райдуга» Голопристанського районного Будинку культури (керівник Лариса Сафонова), дитячого хореографічного ансамблю «Фортуна» (керівник Тетяна Саркісян-Сидорович) Голопристанської районної дитячої школи мистецтв та патріотичні вірші у виконанні автора Валентини Бузукіної додали глядачам впевненості, що і наступні покоління гідно продовжуватимуть славні традиції наших дідів та прадідів.

Олег Олексюк,
завідувач сектора культури
Голопристанської районної державної адміністрації