Христос народився! Славімо Його!

Після дещиці років спільних об'єднуючих концертів вже 5-й рік поспіль за ініцуіативи благочинного Голопристанського округу, настоятеля Голопристанського Свято-Духівського Храму, протоієрея отця Володимира Будніка у Дні світлого Різдва Христового на сцені Голопристанського районного Будинку культури відбувається справжнє свято духовного поступу - відкритий фестиваль духовної творчості "Різдвяна зоря". Неодноразово на фестиваль приїздили хорові колективи та солісти з Херсону, Каланчаку, Цюрупинську, активно беруть участь у фестивалі і колективи славної Голопристанщини, яка з давних-давен славиться розмаїттям вокальних ансамблів та хорів. Дійсно, будучи слухачем, відчуваєш тепло в душі, коли зі сцени у хоровому співі чи театральній виставі, у музичному чи вокальному соло із сердець учасників фестивалю вилунюють: "Христос народився! Славімо його!", адже 07 січня особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – надзвичайний. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священої історії – щирим і сповненим радості привітанням: "Хроистос народився! – Славіте Його!"
За сім з половиною кілометрів від Єрусалиму в маленькому містечку Віфліємі понад дві тисячі років тому Діва Марія породила свого первенця Сина. Чоловік Марії Йосиф назвав хлопчика Ісус, що означало "Спаситель". Бо ще задовго до появи дитини на світ сповіщав Йосифу ангел небесний "І вродить вона Сина, ти ж даси йому ймення Ісус, бо спасе він людей своїх від їхніх гріхів." Богонемовля ще тихо спало собі на сіні у яслах убогого вертепу-печери для утримання худоби, а весь світ навколишній уже змінювався. Нова яскрава зірка з'явилася на небі і повела трьох мудреців зі Сходу до Ісуса. Ангел зійшов на поля Віфліємські і зачудовані пастухи поспішили привітати дитятко Боже, бо почули: "Сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, який є Христос Господь."
Саме, розуміючи необхідність того, щоб для душ наших якомога довше сіяла зоря Божа, не зважаючи на погодні умови, двері Голопристанського районного Будинку культури завжди 08 січня відкриті для учасників та глядачів величного дійства, яке справді надає допомогу, просвітлює душі і серця мешканців та гостей благословенного краю – відкритого фестивалю духовної творчості "Різдвяна зоря".
І юні вихованці Воскресної школи при Свято-Духівському Храмі, і уславлений аматорський народний академічний хор Голопристанського районного Будинку культури (керівник Ірина Чупик), і церковний хор Малокардашинського Свято-Георгіївського Храму (регент матушка Прасков'я), і чоловічий хор Свято-Духівського Храму (реген отець Володимир), і жіночий квартет (керівник Світлана Вакуленко), і усі-усі, хто брав участь у цьогорічному фестивалі, зі сцени дарували глядачам своїми концертними номерами часточку тепла сердечного. Їхні високо-професійні виступи наснажували на добрі справи, несли у душі присутніх своєрідний заряд любові до ближнього, добра і щиросердного вшанування Різдва Христового.
Виступи з привітальними словами і зверненнями до глядачів Голопристанського міського голови Олександра Бабича та благочинного Голопристанського округу, протоієрея отця Володимира Будніка завірили присутніх, що і в подальші дні ми маємо єднатися і разом торувати шлях до світлого майбуття нашої територіальної громади. А те, що поруч із дорослими пропагандистами добра та віри Христової є і діти, наснажує вірити, що таки станеться диво – і Україна відродиться, і люд багатостраждальний соборної держави воз'єднається у світлих намірах своїх творити добро, шанувати старших, любити рідну мову, любити рідну серцю Батьківщину і вірити у велику силу Божої любові, Божої ласки. Христос народився! Славімо Його!
Олег ОЛЕКСЮК,
начальник відділу культури
Голопристанської РДА