Дзвонить дзвіниця – скликає до Храму

Вже четвертий рік поспіль сектор культури Голопристанської равйонної державної адміністрації спільно з протоієреєм благочинним отцем Володимиром Будніком об’єднують усіх дзвонарів Херсонщини в єдину Христову родину на відкритому конкурсі дзвонарів при Святодухівському Храмі у місті Гола Пристань.

Цього року 20 жовтня у зазначеному конкурсі взяли участь всього четверо дзвонарів, а саме: отець Олексій Єрмаков (м. Гола Пристань), Микола Ярохін (м. Гола Пристань), Віталій Димченко  (м. Херсон) та Сергій Пєтухов (м. Цюрупинськ). Саме Сергій Пєтухов і був визнаний переможцем  на загальному голосуванні парафіян та гостей Святодухівського Храму, тож саме він і отримав диплом переможця та пам’ятний подарунок від Херсонського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені  Тараса Шевченка - книгу   Т. Г. Шевченка «Кобзар». Всі учасники конкурсу також отримали пам’ятні подарунки (книги видавничого центру «Просвіта») та грамоти від сектора культури Голопристанської районної державної адміністрації.

Нагадаю, що на попередніх конкурсах дзвонарів перемогу одержували голопристанці Назарій Мандрик, Григорій Ярохін та Микола Лимарчук.

Переможець конкурсу відповідно Положення про вищевказаний конкурс в наступних конкурсах  участі не бере. Наступного року відбудеться ювілейний 5 фестиваль-конкурс.

За пропозицією високоповажних гостей заходу  – голови Голопристанської районної ради Попова Геннадія Васильовича та Голопристанського міського голови Негри Анатолія Петровича – наступного року конкурс дзвонарів проходитиме в два етапи: перший – між дзвонарями Південної України, а другий –  суперфінал між переможцями за п’ять років проведення cлаветного конкурсу, який скликає до єднання навколо святої православної церкви увесь люд християнський, який будить, пробуджує і наснажує на доброзичливі діяння кожного, хто відчув на собі силу музики дзвонів церковних.

Приємно зазначити, що фестиваль набирає розвитку, адже в його роботі вже другий рік поспіль беруть участь народний академічний хор Голопристанського районного Будинку культури та майстри іконопису, української вишивки та декоративно-ужиткового мистецтва, які в своїй творчості також притримуються православної тематики.

Тож дай Вам Бог радості побувати наступного року на святі духовного відродження, на святі любові та добра.

Олег Олексюк,
Завідувач сектора культури
Голопристанської районної
державної адміністрації