День вишиванки у Пам’ятному

19 травня у нашій державі відзначався всеукраїнський День вишиванки. У ньому взяли участь і жителі Пам’ятного.
Основною метою заходу у нашому селі було одягання вишиванки з метою збереження українських традицій серед молоді та мешканців населеного пункту, вираження своєї національної та громадянської позиції, культурної освіченості та духовної свідомості.
Учасниками цього дійства були вихованці та вихователі дитячого садка, школярі та працівники школи, а також усі бажаючі.
До свята долучились чулаківський сільський голова Корольова С.В., настоятель храму святого великомученика Дмитрія Солунського архимандрит Никон та представники Садівської сільської ради.
Розпочалося воно ходою від Пам’ятненської школи до центру села, майоріли і маки, і волошки, і барвінок. Завершилась святкова хода невеличким концертом у сільському будинку культури. Усіх гостей вітали піснями та віршами про вишиванку вихованці дитячого садочка, дитячий ансамбль «Джерельце», народний ансамбль народної пісні «Макітерка». Пам’ятненська яскрава «зірочка» Гальчук Христинка виконала пісню «Моє ім’я — Батьківщина». У приміщенні клубного закладу була організована виставка сільських майстринь «Українські візерунки» з виставленням вишитих костюмів, рушників, подушок, серветок, скатертин, вишитих бісером картини — робіт наших талановитих майстрів Мартиненко Марії, Гуршовської Надії, Юненко Марії.
Організували святковий захід працівники будинку культури (директор Озовська І.І. та бібліотекар Луб’яна Л.Й.). Дуже вдячні вони директору місцевої школи Качан Л.М. та керівнику Пам ‘ятненського дитячого садочка «Ластівка» Вініченко В.Г. за активну співпрацю.
Хочеться, щоб національні свята та традиції стали гордістю українців, а наша вишиванка була оберегом в кожній родині.
І.ОЗОВСЬКА,
директор комунального закладу Культурно-дозвіллєвий комплекс «Степовичка» Садівської сільської ради.