Бехтерському сільському будинку культури - 50

З обранням Михайла Івановича Бурака головою Бехтерської сільської ради мешканці територіальної громади нарадуваться неможуть, адже села стали мати приглядний вигляд: запрацював повільйон мясомолочної продукції та ринок, приведено до ладу фойє та кімнати Бехтерського дитячого садочка, має пристойний вигляд приміщення сільської ради, запрацювали фонтан та дитячий майданчик у центрі села Бехтери, проведено капітальний ремонт Новочорноморського сільського клубу, пам'ятники і прилегла територія до них теж радує око. Про ці та багато–багато інших добрих справ Бехтерського сільського голови я дізнався, коли потрапив на територію гостинної сільської громади, яка завжди славилась своїми трудовими та культурно-массовими заходами. Тож і п'ятдесятиріччя від дня початку роботи Бехтерського сільського Будинку культури сільська рад відзначила достойно. Адже навіть іздаля радує погляди бехтерчан щойно відремонтована покрівля СБК, та і у фойє, і у концертній залі всі почувають себе комфортно і затишно. Із колонок нещодавно придбаної  аудіо-апаратури вилунює задушевна українська пісня, ошатно прикрашена сцена, на обличчях глядачів радість очікування нового високо-художнього заходу, бо знають, що кожний захід нова команда професіоналів Бехтерського сільського Будинку культури на чолі з Вікторією Вікторівною Вишняк готує на совість. Тож,  15 серпня 2014 року, відзначаючи п'ятдесятиріччя закладу, який відкрив чимало талантів серед творчої юні Бехтерської сільської ради, відбувся оригінальний конкурс серед наймолодших обдарувань територіальної громади, на якому і глядачі, і журі обирали "Міні-міс Бехтери 2014". Цей конкурс збирає обдаровану юнь в єдину родину талантів уже третій рік поспіль.

             Візитна карточка кожної із п'яти учасниць конкурсу показали, що діти на сцені не вперше, почувають себе впевнено і рівень підготовки дуже високий. Конкурс аплікацій теж явного переможця не виявив. Скринька талантів конкурсантів теж виявилась доволі насиченою: конкурсанти читали вірші, співали пісні і навіть танцювали. Неймовірну підтримку від глядачів шквалом аплодисментів отримувала кожна із учасниць. Мали юні обдарування і підтримку виступами родичів чи друзів. Загалом конкурс пройшов на високому організаційному рівні. А виступи справжніх зірок Бехтерського СБК солістів – вокалістів Ірини Бурак, Каріни Пак, Тетяни Єрастової та танцювальних колективів Бехтерського СБК наснажували і глядачів, і учасників конкурсу на щиросердну радість присутності на цікавому, незаангажованому, захоплюючому заході. Титул "Міні-міс Посмішка Бехтер – 2014" виборола шестирічна Аліса Потапова з 67 балами у образі "Ляльки Барбі". У образі "Червоної шапочки" із заробленими 68 балами восьмирічна Юлія Мельніченко виборола титул "Міні – міс Грація Бехтер – 2014", а десятирічна актриса Катерина Безуглова у образі "Пеппі – довга панчоха" за оригінальний танок і неймовірне бажання зробити найкраще за інших виборола титул "Міні-міс Оригінальність Бехтер – 2014". Розмаїттям Богом даних та батьками розвинутих  талантів покорила журі і глядачів п'ятирічна Яна Лисак, яка у образі "Маші" виборола 76 балів і достойно була визнана " Міні-міс Талановитість Бехтер – 2014", а перемогу на конкурсі здобула справжня фея заходу, нове відкриття сезону серед плеяди юних обдарувань Бехтер,  семирічна співачка Ася Осіння,  яка в образі "Феї" просто зачарувала своїми талантами всіх глядачів та членів журі і тому із чесно заробленими 77 балами отримала титул "Міні-міс  Бехтери – 2014," з чим і вітаємо її особисто, а також її люблячих  батьків.

         Хочу щиросердно подякувати організаторам заходу, який виховує, наснажує на добрі вчинки, об'єднує територіальну громаду задля покращення благоустрою і загального високодуховного стану всієї спільноти сонячних Бехтер.

       Ось так незашмуляно і красиво відзначили 50 – річчя Бехтерського сільського будинку культури культармійці закладу, який славиться виступами своїх аматорських народних колективів "Кумоньки" та "Журавка", найсильнішою в районі командою КВК "Авантюристи", театром мініатюр та сузір'ям співаків, які виснажливо щоденно працюють заради миру в оселях односельчан та любові до ближнього у душах співвітчизників.

 

 

Олег Олексюк,

Начальник відділу культури

Голопристанської районної  

державної адміністрації