Бехтерській дитячій музичній школі – 25

25 травня 2013 року своє 25-річчя відзначила Бехтерська дитяча музична школа. У переповненій залі закладу зібралися батьки, учні, троє цьогорічних випускників та п'ятеро випускників інших років.
 
Голова Бехтерської сільської ради Михайло Іванович Бурак та завідувач сектора культури Голопристанської районної державної адміністрації Олексюк Олег Васильович окрім почесних грамот та пам'ятних подарунків надали своїми виступами наснаги учням та батькам школи. Адже вони повідомили, що депутати районної ради підтримали сподівання батьків юних обдарувань і виділили 31 тисячу гривень з районного бюджету на проведення ремонтних робіт по встановленню металопластикових вікон у Бехтерській дитячій музичній школі.
 
Школа славиться своїми високопрофесійними педагогами такими як: засновник та одвічний директор школи, керівник уславленого оркестру баяністів-акордеоністів, прекрасний викладач по класу баяна та музичної літератури Сташенко Борис Кіндратович, керівник широковідомого народного аматорського ансамблю народної пісні "Журавка", керівник ансамблю гітаристів, викладач по класу гітари Петренко Сергій Петрович, викладач по класу скрипки та з теоретичних дисциплін Власова Зінаїда Валеріївна.
 
Цікаво і те, що всі 25 років пліч-о-пліч з директором школи пропрацювали прекрасний викладач по класу фортепіано Швецова Олена Олександрівна (вона кваліфіковано підготувала 44 випускника школи) та знаний педагог по класу баяна Сташенко Тамара Володимирівна (вона виховала 45 випускників школи і сотні юних обдарувань). Всього за ці 25 років до музики прилучилося понад 450 школярів з Бехтер та Залізного Порта, з них 168 вихованців пройшли повний курс навчання і достойно несуть звання випускника Бехтерської дитячої музичної школи.
 
12 випускників продовжили здобувати музичну освіту у Херсонському музичному училищі, а гордість школи, неодноразовий лауреат районних, обласних та всеукраїнських конкурсів баяністів Ігор Чередниченко нині навчається у консерваторії.
 
І сьогодні школа дихає на повні груди і впевнено крокує вперед до нових звершень з вірою у виконання на місцях нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича. Школа живе у творчому неспокою з думами про те, що протягом цьогорічного літа колектив зможе покращити належні умови для доступу юних громадян України до культурних послуг, які надає навчальний заклад культури. А вдалі виступи на престижних конкурсах вихованців школи Олексія Чередниченка (акордеон), Інги Гуцу (гітара), Вікторії Бучастої (акордеон), Віктора Кондратенко (баян) та Ганни Шиманської (фортепіано), високопрофесійні концертні програми оркестру баяністів-акордеоністів, ансамблю гітаристів та ансамблю скрипалів надихають повірити, що Бехтерська дитяча музична школа має ще на декілька десятків літ майбутнє, сповнене радісним дитячим гомоном. 
 
Вікторія Ковтун,
голова Палати соціального партнерства
при секторі культури
Голопристанської районної державної адміністрації