Жовтень 2016

«Коли поета мову чую…»

Саме з такою назвою у Херсонському видавництві «Гілея» вийшла друком книга перекладів відомого українського поета, заслуженого діяча мистецтв України, поета і просвітянина Валерія Кулика. Силами краєзнавчого відділу Херсонської обласної наукової універсальної бібліотеки імені Олеся Гончара та Херсонського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта»  26 жовтня поточного року  була організована і проведена презентація книги перекладів поезії кримських поетів Юрія та Руслана Петрових.

Валерій Павлович Кулик – відомий на Херсонщині сонетяр славиться ще й  своїми перекладами поезій російських поетів срібного століття. Збірки Валерія Кулика з перекладами відомих російськомовних поезій срібного століття пережили кілька гучних презентацій не лише в Україні та Російській Федерації,-  їх з радістю прийняла і читацька аудиторія далекого зарубіжжя, зокрема Німеччини.

Щиро дякую за співпрацю

Культура – це та галузь, без якої не може існувати суспільство будь-якої форми правління, це та галузь, яка з радянських часів фінансується по залишковому принципу, тому у закладах культури працюють високодуховні, Богом обдаровані, самовіддані культармійці. Саме їм я в першу чергу хотів би подякувати за співпрацю на теренах Голопристанського району.
У минулому році мав радість спілкуватися з повноважним послом Канади в Україні, який перед тим, як зустрітися з головою Херсонської обласної державної адміністрації, вирішив завітати до обласних закладів культури, адже, як стверджує сам дипломат, рівень забезпеченності та розвитку закладів культури вказує на потенціал соціально-економічного розвитку регіону. Вірю, що на це зважатимуть державні мужі смаглявої Таврії. Щиросердно хочу подякувати керівникам виконавчої та законодавчої гілок влади Голопристанщини, які хоча б інколи суттєво підтримували проекти, що сприяли розвиткові галузі культури нашого благословенного краю.

День захисника України відзначено у селі козацької слави

День захисника́ України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості Указом Президента України від 14 жовтня 2014 року проголошено День захисника України як державне свято. Патріоти-земляки, учасники бойових дій в зоні АТО ще під час святкування Дня незалежності України запропонували керівництву Голопристанської районної державної адміністрації провести День захисника України саме на території району, а не у місті обласного значення.

Великі амбітні плани нам до снаги

Школа естетичного виховання дітей на селі – це не лише географічне розташування одного з позашкільних закладів району, а і функціонування закладу національно-патріотичного виховання дітей, створення умов розвитку креативного мислення та виховання у дітей та дорослих розуміння Прекрасного, почуття любові до рідного краю, створення умов для більш якісної підготовки до виступів творчих колективів художньої самодіяльності клубних закладів культури територіальної громади , допомога у втілення в життяі нових форм роботи у бібліотечних установах сільської ради. Тому маю радість повідомити усім мешканцям Голопристанського району, що на теренах нашої з Вами малої батьківщини працює найбільша в області кількість шкіл естетичного виховання дітей. Так у лютому 2014 році після наполегливої ініціативи відділу культури Голопристанської районної державної адміністрації та жителів села козацької слави Чулаківка запрацювала як окрема юридична особа Чулаківська дитяча школа мистецтв.