Липень 2016

Наталя Коломієць. Дорога до себе

Наталя Коломієць. Дорога до себе

В новій своїй книзі "Дорога до себе" авторка, як завжди, не обминає гострих, болючих тем.
Людина і рід, людина і суспільство, нація і світ. Пошук гармонії в собі і навколо себе - це голос того, хто не пересиджує апокаліпсис у домашній тиші й красі, а вихоплює дисонансні ноти - якщо не для зміни, то бодай для аналізу.

 

Коломієць Н.А.
Дорога до себе: Поезії. — К.–Херсон: Просвіта, 2005. — 115 с.

 

 


 

 

Найтепліше

 

***

 

Їду у гості до мами,
В гості - на Водохреща.
Добре, що мама є ще -
Столи застеля рушниками.

В неї через дорогу -
Подруга, жінка літня...
Так, як і мама самітня,
Радість - на двох і тривоги.

Важко у пору зимову,
Час по обіду - вже й пізній:
Є заспівати з ким пісню,
З ким перекинутись словом.

Пісні Наталі Коломієць

Наталя Коломієць
Пісні на слова Наталі Коломієць.

1. Срібна пісня душі. Музика - М.Івченко. Виконує С.Канарьова.
2. Місто моє. Музика - О.Поляк. Виконує автор.
3. Сонячна земля. Музика - А.Білецького. Виконує К.Рибачок.
4. Серце Таврійського краю. Музика - В.Телюка. Виконує дует Телюків.
5. Пісня про Дніпро. Музика - Я.Борути. Виконує А.Коломієць.
6. Рідна пристань. Музика - А.Скуратівського. Виконують С.Канарьова, А.Коломієць.
9. Гола Пристань - лілея моя. Музика - О.Поляк. Виконує С.Хоменко.
11. Біла лілея. Музика - М.Івченко. Виконує квартет "Лілея" Ю.Стадник, С.Канарьова, О.Волович, А.Волович.
12. Родинне дерево. Музика - В.Телюка. Виконує дует Телюків.
14. Голопристанський вальс. Музика В.Стеренка. Виконує В.Проценко.
17. Тобі дарую. Музика В.Другальова. Виконує Т.Тишевська.
18. Зорі купальські. Музика М.Безвуляка. Виконують Д.Вдовенко, Х.Вдовенко.

Наталя Коломієць. Відлуння душі

Наталя Коломієць. Відлуння душі

Серця чиста криниця

«Пісня на слова Наталії Коломієць». Сьогодні таке оголошення можна почути і з самодіяльної сцени, і з уст професійного співака, і по українському радіо й телебаченню. За останні кілька років, вирісши як обдарована поетеса (видала дві збірки віршів), Наталя Коломієць з успіхом працює і в жанрі пісні. Свідчення цього — збірка, яка перед нами. Співавторами пісень Наталії Коломієць тут виступають, як самодіяльні, так і професійні композитори. Теми — найрізноманітніші: звертання до рідного села і рідного міста, до нашої історії, до матері, до коханої людини, до пісні:

Пісня — наша розрада,
Серця чиста криниця,
Нас вона сповивала
Ще з дитинства в колисці.

Сповиває нас вона і довіку, тож хай розлунює щира і проста, народжена любов’ю до рідного краю, до свого народу, до життя.

Працюємо на збереження та розвиток людяності серед населення Голопристанщини

Усі ми хочемо жити в країні, в якій можна було б пишатися не тільки «славним минулим», а й сьогоденними здобутками і переконливими перспективами в майбутньому. У цьому контексті роль культури не можна переоцінити, оскільки саме вона формує нашу свідомість. Від культури залежать наші ідеали та амбіції, якість і стиль життя та мислення, якість наших стосунків. Культура — це, власне, базові цінності, смисли, етика та способи нашої поведінки. Все це зумовлює якість нашої професійної роботи і таким чином впливає на якість економіки. Адже не економіка створює людей, а люди створюють економіку. А хто створює людей? Культура! Врешті, культура існує там, де є людина. Саме людина є споживачем і носієм культури. А відтак і творцем людського в собі. Та й сама історія розвитку людства є не чим іншим, як історією становлення людського в людині. Дослідники слушно називають культуру другою природою. Тому культура і є стратегічним інструментом творення нашого майбутнього!

Відділ культури Голопристанської районної державної адміністрації у першому півріччі 2016 року

Державна політика у галузі культури на районному рівні відділом культури Голопристанської районної державної адміністрації реалізується через мережу закладів культури. Мережа цих закладів складає: 18 клубних закладів, 21 бібліотечну установу, 7 культурно-дозвеллєвих комплексів (центрів) та 5 початкових мистецьких навчальних закладів.

«Душа Півдня» та «ФайноПтах» розправили крила єднання на Голопристанщині.

Фестиваль, який вже другий рік поспіль проводиться на базі історико-розважального комплексу «Зелені хутори Таврії», об’єднує все більше шанувальників української народної пісні та декоративно-ужиткового мистецтва на теренах смаглявої Таврії. Понад 3000 глядачів – ветеранів праці, учнівської та студентської молоді, представників культурологічних громадських організацій - мали радість відвідати куріні вмілостей з майстер-класами з традиційних видів ремесел та побувати на співочому полі імпровізованих українських «садиб», прикрашених у національному колориті, які презентували фольклорні особливості та життєдайний кольорит, який вирізняє з поміж інших ту чи іншу адміністративну одиницю багатонаціональної Херсонщини і ту життєстверджувальну силу душі, яка водночас поєднує всі землі соборної України багатоголоссям української пісні, яка є духовним оберегом нашого народу, своєрідним літописом багатостраждальної України, живою і яскравою гаммою почуттів.

Летавчанка збирає друзів

Саме таку назву має Всеукраїнський фестиваль творчості сільської молоді, який наприкінці червня 2016 року приніс не лише нові враження і знайомства у селі Летава Хмельницької області, а і нові звершення для юних обдарувань Голопристанщини. Уславлений аматорський народний ансамбль бандуристів «Тавричанка» Таврійської дитячої музичної школи (керівник Оксана Макаренко) зі своєю новою концертною програмою просто вразили компетентне журі і заслужено здобули І місце серед музичних колективів соборної України. Не підвели своїх односельчан і дует баяністів у складі випускників Таврійської дитячої музичної школи Дмитра Гудзя та Костянтина Железняка (керівник Олена Дворецька). Вони теж серед музикантів з Іванофранківської, Чернівецької, Луганської, Тернопільської, Вінницької, Рівненської та Херсонської областей вибороли почесне перше місце.

Запрошуємо на Перший відкритий конкурс-фестиваль українського слова "Відлуння душі"

Відділ культури Голопристанської районної державної адміністрації запрошує краян та гостей соборної України взяти участь у Першому відкритому конкурсі-фестивалі українського слова "Відлуння душі" пам'яті Наталі Коломієць, фінал якого відбудеться на березі Чорного моря 02-03 вересня 2016 року. Про умови конкурсу можна дізнатися прямо на нашому сайті у розділі "Відлуння душі". Заявки на участь у зазначеному конкурсі фестивалі ми чекаємо вже з 01 липня по 20 серпня поточного року. На Гала-концерті переможців фестивалю передбачається також і виступи з піснями на слова відомої української поетеси Наталі Коломієць популярних естрадних співаків народних артистів України Надії Шестак-Крутової, Миколи Свидюка, Павла Дворського, Наталі Лелеко та Хариса Ширінського. Ласкаво просимо на фестиваль усіх, кому не байдужа творчість Наталі Коломієць та розвиток української мови в усіх галузях суспільства.
Олег ОЛЕКСЮК,
начальник відділу культури
Голопристанської РДА