Червень 2016

На шляху переосмислення історичних фактів 75-річної давнини

У фойє Новозбур’ївського сільського Будинку культури (директор Тетяна Бєляєва) з 07 червня по 22 червня 2016 року проходила виставка плакатів «Україна у другій світовій війні» інституту національної пам’яті. Цікава історико-просвітницька експозиція допомогла юним відвідувачам із трьох загальоосвітніх шкіл Нової Збур’ївки переосмислити роль українців у перемозі над гітлерівською коаліцією у Другій світовій війні. Незашмуляні історичні факти з фотодокументами підігрівали інтерес до виставки і у людей старшого покоління. А вже у самий день 75-річчя початку бойових дій Другої світової війни на території України, 22 червня, біля меморіалу Слави у Новій Збур’ївці відбувся мітинг-концерт за участю Новозбур’ївського сільського голови Самойленко Таїсії Іванівни, депутатів Новозбур’ївської сільської ради, представників громадських організацій та політичних партій села Нова Збур’ївка Голопристанського району.

«Голопристанська Litterra» вшанувала почесного гостя

У світлиці Голопристанської районної бібліотеки 17 червня 2016 року відбулося чергове засідання літературно-музичної кав’ярні «Голопристанська Litterra». Учасники засідання традиційно поділилися своїми новими віршованими творами та підтвердили своє бажання втілити в життя новий проект по виданню другого випуску літературно-просвітницького альманаху «Голопристанська Litterra». Також для учасників заходу було презентовано нову книгу нарисів та статей Олега Олексюка «Запрошуємо до духовної скарбниці Голопристанщини», яку найближчим часом відвідувачі районної книгозбірні побачать на полицях районної бібліотечної установи.

«Голопристанська Litterra» вшанувала почесного гостя

У світлиці Голопристанської районної бібліотеки 17 червня 2016 року відбулося чергове засідання літературно-музичної кав’ярні «Голопристанська Litterra». Учасники засідання традиційно поділилися своїми новими віршованими творами та підтвердили своє бажання втілити в життя новий проект по виданню другого випуску літературно-просвітницького альманаху «Голопристанська Litterra». Також для учасників заходу було презентовано нову книгу нарисів та статей Олега Олексюка «Запрошуємо до духовної скарбниці Голопристанщини», яку найближчим часом відвідувачі районної книгозбірні побачать на полицях районної бібліотечної установи.

Нові перемоги нових імен юних обдарувань з плеяди переможців «Чарівної кладочки»

Про високий рівень підготовки амторських вокальних колективів та окремих солістів-вокалістів клубних закладів Голопристанщини вже не одне деятиліття знають шанувальники народної пісенної творчості соборної України. Але й радує той факт, що достойна зміна підростає на теренах нашого благословенного краю. Численні перемоги на обласних та всеукраїнських конкурсах вокалістів наших юних обдарувань наснажують проводити роботу по розвитку знань та навичок талановитої молоді та з пошуку талантів і у віддалених населених пунктах одного з найбільших в Україні за земельною площею районі.

Культармійці Голопристанщини і у спорті були помітними

На березі Чорного моря у селі Лазурному Скадовського району Херсонської області 11 та 12 червня 2016 року між командами культармійців районів та міст обласного значення Херсонщини відбувалися справжні баталії з 6 видів спорту, а саме: футбол, волейбол, настольний теніс, дартс, шахи та шашки. Багаточисельні команди обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, Скадовського, Генічеського, Високопільського , Верхньорогачинського, Каланчацького, Чаплинського, Нововоронцовського та інших районів змагалися за загальну першість на обласній спартакіаді працівників культури. А команди управління культури обласної державної адміністрації,обласного академічного лялькового театру, Новокаховського та Херсонського міськвиконкомів та спорткоманда культармійців Голопристанського району змагалися в окремих 4 індивідуальних видах спорту. Управління культури облдержадміністрації найвищого визнання добилася в шахах та настольному тенісі.

Відкриття курортного сезону у Залізному Порту

Те, що деякі відчайдухи вже у травні занурюються у хвилі нових відчуттів у обіймах Чорного моря, ми вже звикли спостерігати, але відкриттям курортного сезону це назвати складно. А ось те, що на Всеукраїнський конкурс-фестиваль «Таланти світу» з’їхалися музиканти, хореографи та вокалісти з усіх куточків соборної України і що понад 70 молодих і талановитих артистів з Дніпропетровської, Полтавської, Миколаївської, Львівської, Сумської та Херсонської областей надихали відпочивальників Залізного Порту на продовження відпочинку на березі привітного Чорного моря, певно, що це більше претендує на відкриття курортного сезону.

На Херсонщине заложили капсулу восстановления Храма Казанской Иконы Божией Матери

На Херсонщине заложили капсулу восстановления Храма Казанской Иконы Божией Матери

Сегодня, 16 июня, председатель облгосадминистрации Андрей Гордеев в с.Геройск Голопристанского района осмотрел Храм Казанской Иконы Божией Матери.

Жителям города и гостям рассказали историю ее создания и представили потомков основателя казака Григория Капусты.

После ознакомления с Храмом было проведено богослужение секретарем Украинской православной церкви Киевского патриархата протоієреем Иоанном Замараевым.

Следует отметить, что согласно Распоряжению председателя областной государственной администрации от 7 июня 2016 года церковь была переименована в Храм праведного Петра Калнышевского.

Весна скінчилася і розпочалось літо

Весна 2016 року подарувала шанувальникам мистецтв чимало радості та приємних хвилювань. До сказаного у попередніх статтях можу лише додати ще кілька штрихів переможної ходи юних обдарувань Голопристанщини, про які замовчувати просто не маю права.

Запрошуємо на конкурс-фестиваль українського слова "Відлуння душі"

Відділ культури Голопристанської районної державної адміністрації запрошує краян та гостей соборної України взяти участь у Першому відкритому конкурсі-фестивалі українського слова "Відлуння душі" памяті Наталі Коломієць, фінал якого відбудеться на березі Чорного моря 02-03 вересня 2016 року. Про умови конкурсу можна дізнатися прямо на нашому сайті у розділі "Відлуння душі". Заявки на участь у зазначеному конкурсі фестивалі мчекаємо вже з 01 липня по 20 серпня поточного року. На Гала-концерті переможців фестивалю передбачається виступи з піснями на слова відомої української поетеси Наталі Коломієць популярних естрадних співаків народних артистів України Надії Шестак-Крутової, Миколи Свидюка, Павла Дворського, Наталі Лелеко та Хариса Ширінського. Ласкаво просимо на фестиваль усіх, кому не байдужа творчість Наталі Коломієць та розвиток української мови в усіх галузях суспільства.
Олег ОЛЕКСЮК,
начальник відділу культури
Голопристанської РДА

НАКАЗ

відділу культури Голопристанської районної державної адміністрації №60 від 16 червня 2015 року, зареєстрований в Голопристанському районному відділі юстиції 22 червня 2015 року №9/247 «Про проведення щорічного відкритого конкурсу-фестивалю українського слова «Відлуння душі» пам’яті Наталі Коломієць».
Відповідно до Закону України «Про культуру», рішення 35 сесії VI скликання Голопристанської районної ради Херсонської області від 26 грудня 2013 року №426 «Про програму розвитку культури і духовності в Голопристанському районі на 2014-2020 роки»,
НАКАЗУЮ:
1. Запровадити починаючи з 2015 року проведення щорічного районного
відкритого конкурсу-фестивалю українського слова «Відлуння душі» пам’яті Наталі Коломієць.
2. Затвердити Положення про проведення щорічного районного відкритого конкурсу-фестивалю українського слова «Відлуння душі» пам’яті Наталі Коломієць, що додається.

День вишиванки у Пам’ятному

19 травня у нашій державі відзначався всеукраїнський День вишиванки. У ньому взяли участь і жителі Пам’ятного.
Основною метою заходу у нашому селі було одягання вишиванки з метою збереження українських традицій серед молоді та мешканців населеного пункту, вираження своєї національної та громадянської позиції, культурної освіченості та духовної свідомості.
Учасниками цього дійства були вихованці та вихователі дитячого садка, школярі та працівники школи, а також усі бажаючі.
До свята долучились чулаківський сільський голова Корольова С.В., настоятель храму святого великомученика Дмитрія Солунського архимандрит Никон та представники Садівської сільської ради.