Травень 2016

"Райдузі " - 30 років

У переповненій концертній залі Голопристанського районного Будинку культури 20 травня 2016 року жителі та гості Голопристанського району відзначали ювілей своїх улюбленців – дитячого зразкового хореографічного ансамблю "Райдуга" Голопристанського районного Будинку культури (керівник Лариса Сафонова). Не віриться, але це - правда. Колектив, який завжди радує своїми концертними номерами, який не перестає дивувати своїми новими сміливими знахідками в жанрі хореографії, який прославляє наш край новими-і-новими перемогами на найпрестижніших всеукраїнських та міжнародних конкурсах, який, випереджаючи час, пропонує глядачеві розробки хореографічних інновацій і видає на гора хореографічні картинки, фольклорні та естрадні масові танці, які захоплюють і зачаровують, колектив, який дивує своєю молодечою вдачею, нині відзначив свій 30-й день народження.

Відзначила свій ювілей Таврійська ДМШ

У мальовничому селі Таврійське Голопристанського району Херсонської області 19 травня 2016 року всі односельці та гості села прагнули попасти до місцевого сільського клубу. Адже в цей день відбулися урочистотсті з нагоди 35-річчя від Дня заснування Таврійської дитячої музичної школи, яка не є лише географічним утворенням, а, насамперед, являється соціально важливим закладом, якуий виховує у дітей села любов до рідного краю, любов до Батьківщини, повагу до старшого покоління, розуміння музики душі. Таврійська дитяча музична школа – це Храм Прекрасного, який оберігає екологію душі дитини. Розвиток культури і духовності на селі сприяє і розвиткові трудових відносин, взаємопорозумінню в родинах та колективному вирішенню проблем сьогодення, які інколи виникають на теренах мальовничого куточка смаглявої Таврії.

Пам'ять про захисників Батьківщини жива

Напередодні великої Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні 06 травня 2016 року у славному селі Добропілля Голопристанського району Херсонської області відбулася неординарна подія, яка залишиться в пам'яті мешканців смаглявої Таврії взагалі, а уславленого трудовими та бойовими подвигами односельчан села Добропілля зокрема.У селі Добропілля урочисто відкрили новий пам'ятник захисникам Батьківщини. На нещодавно оздобленому новою плиткою силами Добропільської сільської ради постаменті височить солдат-визволитель, який крізь вогонь війни та смертельну небезпеку йшов дорогами України та інших країн Європи з боями до перемоги над фашизмом. Саме такий образ втілив у життя місцевий скульптор Олег Степанський у пам'ятник захисникам Батьківщини, який був ним створений на замовлення Добропільського сільського голови Сергія Зуденкова та депутатського корпусу Добропільської сільської ради. Кошти на диво-пам'ятник захисникам Батьківвщини збирали толокою.

На шляху до перемог

Ми завжди радіємо за нові і нові перемоги наших земляків з уславленого колективу - аматорського зразкового дитячого хореографічного ансамблю "Райдуга" Голопристанського районного Будинку культури (художній керівник Лариса Сафонова). Тож нещодавно раділи перемогам на всеукраїнському конкурсі хореографічних колективів "Натхнення" у місті Херсоні. А 22 квітня 2016 року у легендарній Каховці на престижному обласному конкурсі «Весняний розмай» юні хореографи «Райдуги» знову були удостоєні високого звання лауреата конкурсу.

Зачаровані словом

Так називається міжрайонний літературний конкурс пам’яті Олександра Кулика, який за ініціативи просвітянина, відомого українського поета, заслуженого діяча мистецтв України, тележурналіста Валерія Кулика проводиться Херсонськими обласними об’єднаннями Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка та Національної Спілки письменників України на теренах Чаплинського району Херсонської області. Цього року конкурс відбувся у с. Хрестівка Чаплинського району Херсонської області, саме у тому селі, де свого часу народився і виріс відомий український письменник, засновник всекримської «Просвіти» та першої україномовної газети Криму – «Кримська світлиця», відомий український журналіст Олександр Кулик. Конкурс видався доволі популярним серед юних обдарувань 4 прикордонних районів: Чаплинського, Новотроїцького, Каланчацького та Скадовського районів Херсонської області, які межують з анексованим Кримом.

Єдина родина культармійців Голопристанщини на сцені РБК прозвітувала

21 квітня 2016 року на базі Голопристанського районного Будинку культури відбувся творчий звіт аматорів Голопристанщини. Цьогорічний звіт аматорської народної творчості Голопристанського району, присвяченого 25-й річниці Незалежності України, продемонстрував єдність і злагоду між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, між клубними закладами та бібліотечними установами району, між майстрами декоративно-ужиткового мистецтва та керівниками колективів шкіл естетичного виховання дітей Голопристанщини – єдиною родиною благословенного краю аматори сцени відстоювали честь району.