Серпень 2015

Заради юних обдарувань Голої Пристані

Ще жодного разу за останні 5 років у актовій залі Голопристанської районної дитячої школи мистецтв не збиралися батьки вихованців закладу у повному складі, і це не випадково, адже актова зала районної школи естетичного виховання дітей розрахована лише на 100 осіб, а у школі, як запевнив директор Голопристанської районної дитячої школи мистецтв Зибін Віктор Іванович, на сьогоднішній день навчається понад 330 дітей, при цьому лише 32 дитини – мешканці із сіл району, решта учнів з міста Гола Пристань. На жаль більшість на зібраннях завжди відсутня відповідно, певно, задуму дирекції районного закладу початкової спеціалізованої мистецької освіти. Так сталося і 25 серпня 2015 року, хоча питання, яке підіймалося на зібранні викладачів і батьків учнів Голопристанської районної дитячої школи мистецтв в присутності голови Голопристанської районної ради Г.В. Попова та Першого заступника голови Голопристанської районної державної адміністрації О.В.

У новітніх вимірах одвічних почуттів

Вже дещицю років ми маємо радість чути красу рідної мови у словосполученнях свіжих, незашмуляних кон'юктурою часу образів українського поета Володимира Педченка. Його поетичні збірки "Argentum"(2010 року) та "Релігія рими" (2012 року) засвідчили літературному світові про появу самобутнього лірика, який глибоко вірить у силу Слова, який словом пробуджує серед мешканців смаглявої Таврії почуття національної гідності, почуття любові до Батьківщини, до родинних традицій, віру у святість національних та загальнолюдських цінностей.

«Зорі виходять на сцену»

Таку назву має престижний щорічний Всеукраїнський конкурс-фестиваль, в якому декілька тисяч юних обдарувань з усіх куточків соборної України демонструють свої таланти та вмілості, набуті протягом попереднього навчального року, адже фестиваль – це чудова можливість поділитися своїми досягненнями та вдосконалити свою майстерність, а іще це чудова можливість знайти нових друзів.
Наші маленькі зірочки з дитячого зразкового хореографічного ансамблю «Райдуга» Голопристанського районного будинку культури
( керівник Лариса Сафонова) здобули нових друзів, запрошення на інші престижні фестивалі в Україні та Болгарії, а також чимало позитивних емоцій саме на Всеукраїнському конкурсі-фестивалі мистецтв «Зірки виходять на сцену» у місті курорті Скадовськ. Фестиваль протягом восьми днів (з 6 по 13 липня) зачаровував і дарував радість обдарованій малечі України.

Справжнє свято талантів

У перші дні червня вже 16-й рік поспіль на базі Голопристанського районного Будинку культури відбувається справжнє свято талантів та юних обдарувань Голопристанщини – щорічний районний конкурс-фестиваль дитячої творчості "Чарівна кладочка" Дяукуючи чинній допомозі депутата Херсонської обласної ради VI скликання Бетера Миколи Степановича та приватного підприємця Гордейчука Віктора Борисовича цього року кращі з кращих отримали пам'ятні сувеніри та дипломи лауреатів.
З Днем захисту дітей і початком фестивалю дитячої творчості привітали юних обдарувань голова Голопристанської районної ради Попов Геннадій Васильович та перший заступник голови Голопристанської районної державної адміністрації Олена Валентинівна Кравченко-Скалозуб.