Квітень 2015

Напередодні Великодня

У Голопристанському районному Будинку культури напередодні величного українського Великодня, саме на чистий четвер 09 квітня 2015 року, вперше за історію існування закладу відбулась незвичайна культурно-мистецька акція, в якій взяли участь відомі на Херсонщині майстри декоративно-ужиткового мистецтва, наші земляки Оксана Вітвініна та Галина Маменко. У нещодавно відремонтованому паркетному залі Голопристанського районного Будинку культури учні загальноосвітніх шкіл Голопристанщини мали можливість ознайомитись з роботами відомих майстринь та з картинами Ірини Басараб і роботами з пластмаси Лади Ворбйової. А під час проведення майстер-класів відвідувачі заходу на собі відчули всю складність і святість розпису писанок, вишивання рушників і серветок.. Для тих школярів та дорослих, хто не брав участь у майстер-класі або ж чекав на свою чергу, були продемонстровані на екрані теленариси про наших земляків - майстрів української вишивки, лозоплетіння, гончарства та ковальства.

З Україною в серці

Саме так аматори Голопристанського району назвали свій творчий звіт, який відбувся в рамках обласного огляду аматорських художніх колективів 22 березня 2015 року на базі Голопристанського районного Будинку культури. Шановне журі на чолі з директором обласного Центру народної творчості, депутатом обласної ради шостого скликання Володимиром Капелюшником та голова Голопристанської районної державної адміністрації Олесандр Богуненко були приємно здивовані виставкою робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Голопристанщини. Українська вишивка, іконопис, вироби з бісера, майстерно виготовлені зразки лозоплетіння та різьби по дереву, витинанки та вироби з паперу, заліза, ракушки та інших природних матеріалів – вся ця краса представила голопристанцям та гостям району творчість понад 40 народних умільців благословенного краю Північного Причорномор'я.

Розколихати духа

Так прадавні українці називали заходи, які проводили місцеві життєлюби заради того, щоб оточуючі мешканці перейнялися бадьорістю, натхненням, розвіяли геть тугу-нудьгу. І ті жителі та гості Голопристанщини, які з 5 лютого по 12 березня складного для нашої держави року побували на конкурсно-концертних програмах ХIV районного фестивалю-конкурсу учнів шкіл естетичного виховання "Кобзареві струни", це чудодійне тепло відчули у своїх душах. Понад 700 юних обдарувань з п'яти шкіл естетичного виховання дітей Голопристанського району Херсонської області радували батьків, викладачів та прихильників українського мистецтва своїми творчими здобутками, навичками та знаннями во славу Великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка.