Лютий 2015

" От де, люде, наша слава, слава України! "

Щодня маємо надію, щороку маємо радість доторкнутися до одвічних партитур совісті нації – поета Тараса Шевченка. Третій рік поспіль 20 лютого на базі Чулаківської дитячої школи мистецтв (директор Д.С. Конопленко) відбувається конкурс читців творів Тараса Григоровича Шевченка.

Кобзареві струни закликають до порозуміння

На базі Голопристанської районної дитячої школи мистецтв вже 14-й рік поспіль з метою популяризації духовної спадщини українського народу, вшанування пам'яті Т.Г. Шевченка, виявлення нових виконавців та підвищення виконавської майстерності учнів шкіл естетичного виховання відбувається справжнє свято дитячих талантів Голопристанщини – щорічний районний фестиваль-конкурс учнів шкіл естетичного виховання "Кобзареві струни". Протягом лютого та березня 2015 року шанувальники вокального, музичного, образотворчого та театрального мистецтва матимуть радість почути і побачити Прекрасне, яке творять для людей нашого краю діти – вихованці шкіл початкової мистецької освіти Голопристанського району.

У Новий рік з новими ідеями

Учасники вже знаної не лише на теренах Голопристанського району, а і далеко за межами смаглявої Таврії, літературно-музичної кав'ярні "Голопристанська Litterra" у грудні 2014 року проводили свої засідання двічі.
10 грудня у світлиці районної книгозбірні місцеві літератори вшанували світлі імена своїх колег Наталії Коломієць та Наталії Ступак-Снєгурової, які пішли у засвіти, залишивши свої мрії та думки у віршах та піснях на нетлінних сторінках власних книжок. Вічна пам'ять славним донькам Голопристанщини.

Вишиваємо разом, бо ми живемо в єдиній Україні

Вже майже пів року від серця до серця торує шлях землями неньки України Всеукраїнська акція "Вишиваємо разом", яка має на меті зберегти єдину країну з її унікальними етнокультурними особливостями. Починаючи з Вінницької області, мешканці кожної із 25 областей нашої неймовірно красивої і сповненої талантами Вкраїни, вишивають хрестиком герб малої Батьківщини, а територію свого регіону вишивають нитками тих кольорів, які є на прапорі зазначеної області. Кількість учасників акції-естафети з переходом вишиваної карти України з однієї області в іншу зростає в геометричній прогресії. Тож недаремно цій акції пророчать увійти і до книги рекордів України і до книги рекордів Гінеса.

Початок кінця Негрової омани

Рішення Верховної Ради України від 17 травня 2013 року №273-VII "Про віднесення міста Гола Пристань до категорії міст обласного значення" депутати Голопристанської районної ради VI скликання вважають прийнятим незаконно, адже профільним комітетом Верховної Ради України ,скоріше за все під впливом партійної ієрархії Партії Регіонів, не були проаналізовані всі економічні та соціальні передумови прийняття такого рішення, що у 2014 році породило низку проблем та незадоволення жителів міста.