Серпень 2014

Наш Дім – Україна

           Видатний український поет Володимир Сосюра у своєму безсмертному творі закликав українців: " Любіть Україну, як сонце любіть, як вітер і трави, і води, в годину щасливу і в радості мить, любіть  у годину негоди..." Ці пророчі слова класика стали 22 серпня 2014 року лейтмотивом чергового засідання літературно-музичної кав'ярні "Голопристанська Litterra", присвяченого 23-ій річниці від Дня проголошення Акту про незалежність України. І те, що дісталося краянам на високому емоційному піднесенні у 1991 році, нині приходиться захищати зі зброєю у руках. Саме цій сучасній соціально-політичній ситуації в державі і були присвячені нові твори, які і прозвучали на засіданні із вуст літераторів-земляків Марії Ярової, Ольги Кархут, Валентини Бузукіної, Олега Олексюка, Володимира Середи та юної поетеси Олександри Прозоровської.

"Сонячні дзвони" несуть у душі українців радість

        Вже традиційно початок серпня люди, які сповідують православну віру, збираються на березі Чорного моря у с. Хорли Каланчацького району, щоб почути високодуховну музику, наснажитися на подальшу працю на благо землі української, щоб взяти участь у міжрегіональному фестивалі – конкурсі духовно-патріотичної пісні "Сонячні дзвони". Сотні колективів та окремих виконавців з усіх куточків України з'їхалися на велике свято духовного єднання.

     Компетентне журі на чолі із Заслуженим працівником культури України, директором Херсонського училища культури Варгуном Михайлом Григоровичем визначили кращих серед учасників зазначеного фестивалю- конкурсу, які і виступили 7 серпня 2014 року на великій сцені на Гала-концерті VIII Міжрегіонального фестивалю духовно-патріотичної пісні "Сонячні дзвони". Ведучим величного Гала-концерту фестивалю-конкурсу був Благочинний Голопристанського району, протоієрей Отець Володимир Будник.

Бехтерському сільському будинку культури - 50

З обранням Михайла Івановича Бурака головою Бехтерської сільської ради мешканці територіальної громади нарадуваться неможуть, адже села стали мати приглядний вигляд: запрацював повільйон мясомолочної продукції та ринок, приведено до ладу фойє та кімнати Бехтерського дитячого садочка, має пристойний вигляд приміщення сільської ради, запрацювали фонтан та дитячий майданчик у центрі села Бехтери, проведено капітальний ремонт Новочорноморського сільського клубу, пам'ятники і прилегла територія до них теж радує око. Про ці та багато–багато інших добрих справ Бехтерського сільського голови я дізнався, коли потрапив на територію гостинної сільської громади, яка завжди славилась своїми трудовими та культурно-массовими заходами. Тож і п'ятдесятиріччя від дня початку роботи Бехтерського сільського Будинку культури сільська рад відзначила достойно.

Заради єднання усіх православних України

У приміщенні відділу культури Голопристанської районної державної адміністрації 06 серпня 2014 року відбулося перше засідання оргкомітету по проведенню V-го ювілейного відкритого фестивалю духовного відродження "Благовіст", який традиційно проходитиме у неділю на передодні свята Покрови пресвятої Богородиці. Організатори фестивалю : Херсонське обласне об'єдання Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Т.Г. Шевченка, Херсонський  обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молода Просвіта", Благочинний Голопристанського району Протоієрей Отець Володимир Будник, єпархія Святодухівського Храму міста Гола Пристань, відділ культури Голопристанської районної державної адміністрації.

Свято Купала в селі Старій Збур'ївці

Свято Івана Купала, починаючи від 2012 року проводиться у селі Стара Збурївка літньої пори. Цього року організатори масового свята - сільська молодіжна громадська організація "Дніпрова Чайка" - провели заходи в липні місяці, а саме 07 липня 2014 року. Програмою свята є: «Ярмарок Розваг»: продаж екологічно чистих продуктів (фруктів, овочів, меду, різноманітних трав та іншого). Кращі господині села пригощали усіх бажаючих смачними пирогами та квасом. Силові конкурси та показовий виступи Чемпіонів  Європи та світу з гирьового спорту, виставка - продаж робіт по дереву, розіграш лотереї, виставки місцевих художників , приготування у великих казанах на відкритому вогні: козацького кулішу та рибацької каші, фірмовий Збур'ївський шашлик від Робіка, а також учасникам та гостям свята допомогали повернутися в минуле наші гості - творче об'єднання козаків "Гідні Нащадки Славних Запорожців" та Центр живої історії та реконструкції «Олешшя».