Червень 2014

Анонс проведення культурно-масових заходів по відділу культури районної державної адміністрації з 23 по 29 червня 2014 року

№ З/п

Н аазва заходу

місце проведення

дата проведення

час проведення

відповідальний

1

День Скорботи

Зала засідань Голопристанської  районної ради

23.06.2014

09.30

Олексюк О.В.

Чепуркова Л.П.

2.

"Золота перлина" заради творчої юні.

Дні роботи відпочинкових таборів при загальноосвітніх школах Голопристанщини завжди позначаються активізацією культпрацівників закладів культури району. По два-три заходи на день по бібліотеках району і ціла вервичка культурно-масових заходів у клубних закладах Голопристанщини. 04 червня у Старозбур'ївському сільському будинку культури відбувся 5-й ювілейний фестиваль дитячої творчості "Збур'ївська зірочка". 6 червня 2014 року на базі Бехтерського сільського Будинку культури відбувся 3-й сільський конкурс юних красунь "Міні-міс Бехтери". У Геройському сільському будинку культури цього ж дня відбулася конкурсно-розважальна програма "Діти – наші квіти", а 13 червня - дитячий пісенний фестиваль "Веселі нотки". 9 червня на базі Чулаківського СБК для школярів Чулаківки була продемонстрована вистава "Казка в гості прийшла" за постановкою відомого педагога і режисера Киселюк Світлани Олександрівни.

"Екстрім" єднає творчу молодь.

Не зважаючі та тяжке фінансове становище галузі культури України, не звертаючі увагу на погодні умови, попри будь-які негаразди напередодні Дня Конституції України 21-22 червня 2014 року восьмий обласний фестиваль молодіжних культур "Екстрім" відбувся на березі Чорного моря у селі Лазурному Скадовського району.  Голопристанщину цього разу на фестивалі представили два гурта сучасного танцю "Street Angales" Гладківського СБК та "Street Masters juniors" Таврійського СК, а також справжня зіронька Голопристанщини, неперевершена співачка та виконнавиця східних танців, випускниця Голопристанської ЗОШ № 1, а нині вже й студентка Херсонського музичного училища, лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів вокалістів, наша землячка Катерина Марченко. Море авацій від  шанувальників, дипломи та пам'ятні призи, а також море нових друзів з числа учасників фестивалю, який об'єднує креативну спільноту, де панує пісня , танець і любов до рідної неньки України.

 

 

Анонс проведення культурно-масових заходів по відділу культури районної державної адміністрації з 16 по 22 червня 2014 року

№ З/п

Н аазва заходу

місце проведення

дата проведення

час проведення

відповідальний

1

"Чаклунство книжкового літа" ( дефіле книги та парад парадів) – розважальний марафон для учнів з пришкільного табору ЗОШ №1

Голопристанська ройонна бібліотека

16.06.2014

10.00

Олексюк О.В.

Карабач С.О.

Єдина родина шанувальників Прекрасного

Музику, яка робить людей добрішими, музику, яка вводить людську душу до Храму Прекрасного,- ми мали радість слухати у міському Палаці культури "Сузір'я"  6 червня 2014 року у виконанні учнів та викладачів Голопристанської районної дитячої школи мистецтв.

        Віртуозна гра цьогорічних випускників школи Сергія Садового (баян), Маргарити Алексєєвої (фортепіано) та Олени Гук (скрипка) перепліталися з чуттєвими музичними композиціями у виконанні дуетів: викладачів Тетяни Дорошенко з Наталією Зибіною (фортепіано) та викладача Степанової Віти  з ученицею Тамарою Яхно (домра).

       Справжнім святом сердець став виступ з сучасними композиціями аматорського народного ансамблю скрипалів "Чарівна скрипка" (художній керівник Світлана Вакуленко), вокалістки з бельканто сопрано Катерини Чупик та дуету юних піаністів Влади Дементєєвої та Сергія Лі.

Народний академічний хор на ватерлінії успіху

               Хоровий спів – це спів, який обєднує у єдине ціле особистостей, які прагнуть донести до народу прекрасну поліфонію голосів, передати співпереживання  власних сердець. Найбільш значимі обєднуючі заходи на Голопристанщині вже давно не обходяться без аматорського народного академічного хору Голопристанського районного Будинку культури, основу якого складають викладачі Голопристанської районної дитячої школи мистецтв.

Анонс проведення культурно-масових заходів по відділу культури районної державної адміністрації з 10 по 15 червня 2014 року

№ З/п

Назва заходу

місце проведення

дата проведення

час проведення

відповідальний

1

Дні відкритих дверей

Голопристанська районна дитяча школа мистецтв

протягом тижня

з  10.00

Олексюк О.В.

Зибін В.І.

2.

«Чарівній скрипці» - 25

             Ніхто на Голопристанщині навіть уявити не може, що якихось 26 років тому у концертних програмах на престижних культурно-виховних заходах не було чутно і видно нині дуже популярних виконавців класичної та сучасної музики – аматорський народний ансамбль скрипалів «Чарівна скрипка» Голопристанського районного будинку культури.

          А заснований колектив улюбленців був у 1989 році з метою вдосконалення професійної майстерності та за бажанням закоханих у прекрасне любителів колективного музикування. Перший керівник ансамблю скрипалів – викладач Голопристанської районної  дитячої музичної школи  Мужайло Інна Вікторівна, концертмейстер і тоді, і тепер – Вихор Галина Олександрівна. Основою колективу стали викладачі та учні Голопристанської районної дитячої музичної школи. Згодом приєднались і випускники школи.

Одна з найважливіших потреб дитини – розвиток духовності

Вся  світова спільнота початок літа пов’язує з Міжнародним Днем захисту прав дітей. В цей день дорослі  намагаються  максимально задовольнити  потреби  малечі. А одна з найважливіших потреб дитини – це розвиток  духовності в українському суспільстві. Тому закономірно те, що вже 15-й рік поспіль на сцені Голопристанського районного будинку культури проходить справжнє  свято  талантів – щорічний  конкурс-фестиваль   дитячої творчості  «Чарівна кладочка». Фестиваль завжди дарує юним обдаруванням Голопристанщини  неабиякі враження і надихає на розвиток вмінь та навичок юних вокалістів та хореографів, художників та театралів.

Анонс проведення культурно-масових заходів по відділу культури районної державної адміністрації з 2 по 8 червня 2014 року

№ З/п

Н аазва заходу

місце проведення

дата проведення

час проведення

відповідальний

1

Гра – конфеті "Бібліокольоровинки" та екскурсія "Подорож Читай-містом"

Голопристанська ройонна бібліотека

02.06.2014

10.00

Олексюк О.В.

Карабач С.О.

2.

Євген Москалюк серед кращих читців в Україні

Те, що Богом дарована зекмля Чулаківка родюча не лише на врожаї зернових та картоплі, а і на обдаровангих дітей, на Голопристанщині знають давно. І тому не дивно, що цього року лише на благодатній землі був офіційно створений і зареєстрований депржавним реєстратором як самостійна юридична особа позашкільний заклад – Чулаківська дитяча школа мистецтв. І також вже не дивує, що лише в Чулаківській дитячій школі мистецтв є театральне відділення. В минулому році керівник зазначеного відділення Киселюк Світлана Олександрівна здобула перше місце в конкурсі читців на районному та обласному рівні і посіла третє місце на всеукраїнському відповідному конкурсі. Цього ж року її  вихованець Євген Москалюк теж не пас задніх. Прекрасно зіграв головну роль у постановці Світлани Киселюк "Жіноча доля у творах Т.Г. Шевченка" і був визнаний на обласному рівні представником Херсонщини на ХХІІІ Всеукраїнський конкурс читців імені Тараса Григоровича Шевченка.

Анонс проведення культурно-масових заходів по відділу культури районної державної адміністрації з 26 по 31 травня 2014 року

№ З/п

Назва заходу

місце проведення

дата проведення

час проведення

відповідальний

1

Звітний концерт Голопристанської дитячої  школи мистекцтв

Голопристанська районна дитяча школа мистецтв

27.05.2014

16.00

Олексюк О.В.

Зибін В.І.

2.

Гала-концерт акції "Україна починається з тебе"

24 травня 2014 року у актовій залі Голопристанського районного Будинку культури   голова Голопристанської районної державної адміністрації Терлецький Юрій Секргійович перед численною громадою Голопристанщини підвів підсумки зазначеної акції  з врученням Почесних грамот  найактивнішим учасникам. Головою РДА були відзначені нагородами колективи Таврійської дитячої музичної школи, Голопристанського районного Будинку культури, Голопристанської районної дитячо-спортивної школи, Добропільської та Новозбур'ївської сільських рад, а також дошкільний навчальний заклад "Вербиченька" Малокопанівської сільської ради та Бехтерська футбольна команда "Вікторія", керівник фермерського господарства "Фаворит" Яланський Іван Іванович та заступник головного лікаря з питань дитинства та пологової допомоги комунального підприємства "Голопристанська центральна районна лікарня" Семененко Антоніна Павлівна.