Квітень 2014

На всесвітній День поезії

Поезія! Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність, виховувати культуру світосприйняття. Поезія здатна знаходити відгук у душах інших, хвилювати серця або стискати кулаки. Звісно, кожен сприймає її по-своєму, бо ми всі різні. Поезія – це не тільки вірші, як дехто помилково вважає, це спосіб світосприйняття. Поезія – це коли людина не байдужа, коли вона знімає капелюха, щоб привітатися на чужині зі знайомии квітами, як це зробив Коцюбинський.

Якісний відпочинок та оздоровлення на Голопристанщині гарантовано

         З метою визначення шляхів популяризації туристично-курортного потенціалу Херсонської області 15 квітня 2014 року головою Херсонської обласної державної адмінстрації Одарченком Юрієм Віталійовичем була проведена селекторна нарада. Проект заходів щодо залучення жителів соборної України та мешканців інших країн до відпочинку та оздоровлення під час курортного сезону на теренах Голопристанщини на зазначеній нараді презентував Терлецький Юрій Сергійович.

        У його виступі було зазначено,що саме Голопристанський район має у своєму потенціалі життєдайне озеро Соляне та унікальний Чорноморський заповідник, багаті рибою притоки Дніпра та неповторні за природною красою Тендровський та Ягорлицький лимани, розвинуту  мережу  садиб зеленого туризму та гостинні комфортабельні готелі з широкою інфраструктурою туристичних послуг на Чорноморському узбережжі в селах Залізний Порт та Більшовик.

Його ватерлінія – «Від берега «Я» до пристані «Ти»

            У грудні 2013 року в рамках  проекту Херсонського  обласного  об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка - серія видань «Поетична Херсонщина» -  у Херсонській філії Видавничого центру «Просвіта» вийшла друком книга Олега Олексюка  «Від берега «Я» до пристані «Ти».